Premjers: Turcija varētu apsvērt «jaunu lappusi» attiecībās ar Armēniju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ADEM ALTAN / AFP

Turcijas labprāt izvērtēs aicinājumus par «jaunas lappuses» pāršķiršanu attiecībās ar Armēniju, piektdien sacīja Turcijas premjerministrs Binali Jildirims.

Šādi Turcijas premjerministrs izteicās, reaģējot uz mediju ziņām, ka Armēnijas jaunais premjerministrs Nikols Pašinjans aicinājis izveidot diplomātiskās attiecības abu kaimiņvalstu starpā.

«Ja Armēnija atsakās no savas naidīgās nostājas, ja tā vēlas pāršķirt jaunu lappusi, mēs to izvērtēsim un reaģēsim atbilstoši,» sacīja Jildirims.

Turcija un Armēnija 2009.gadā parakstīja vienošanos par diplomātisko attiecību nodibināšanu un robežas atvēršanu, tomēr vienošanās vēlāk izjuka Turcijas un Azerbaidžānas prasību dēļ, lai Armēnija aiziet no Kalnu Karabahas strīdus teritorijām.

Armēnijas prasība, lai 1,5 miljonu armēņu nāve masu slepkavībās Pirmā pasaules kara gados Osmaņu impērijā tiktu atzīta par genocīdu, arī uztur spriedzi Erevānas un Ankaras attiecībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu