Freibergs: Mums ir jānovērtē, ka Latvijas hokejā ir tāda zvaigzne kā Merzļikins

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vārtsargs Elvis Merzļikins ir augstākās klases spēlētājs, ko kārtējo reizi apliecināja mačā ar ASV valstsvienību, tāpēc jānovērtē, ka Latvijas hokejā ir tāda līmeņa zvaigzne, aģentūrai LETA sacīja valstsvienības aizsargs Ralfs Freibergs.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:3 papildlaikā zaudēja ASV valstsvienībai. Latvijas hokejisti aizvadīja teicamu spēli, bet izšķirošo ripu ielaida mazākumā.

«Šo ASV komandu, kāda tā bija šodien, varējām ņemt,» pēc mača atzina Freibergs. «Protams, lai Latvija uzvarētu, ir jābūt veiksmei, un šoreiz tā bija mūsu pusē. Diemžēl nedaudz pietrūka līdz vairāk punktiņiem, bet tagad dabūjām tik, cik acīmredzot bijām pelnījuši.»

Uzvaras vārtus amerikāņi iemeta skaitliskajā vairākumā. «Viņi izspēlēja uz tālo stabiņu, atdeva uz tukšiem vārtiem. Pretinieks ātri noreaģēja, parādīja savu meistarību,» atzina Freibergs, kurš šajā mačā laukumā bija 16 minūtes un 16 sekundes.

Lai arī statistikā neparādās, taču Freibergs trešajā periodā izdarīja ļoti labu metienu pa vārtiem, ripai trāpot pa vārtu pārliktni.

«Balinskim paveicās, bet man nepaveicās - tāds ir hokejs. Nākamreiz jābūt precīzākam. Arī man bija rikošets un, šķiet, no tā paša spēlētāja ar 27.numuru (Andersa Lī), kad vārtus guva Balinskis,» smaidot sacīja aizsargs.

Freibergs norādīja, ka pirms spēles treneri Latvijas hokejistiem likuši spēlēt agresīvi un nebaidīties no pretiniekiem, kuri ikdienā pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus.

«Mums bija jābūt agresīviem, neļaujot viņiem uzbrukt. Treneri teica, lai neskatāmies uz viņu uzvārdiem un nebaidāmies. Vienkārši bija jāiet reāli sisties. Amerikāņiem pirmās spēles bija labas, taču katra diena ir citādāka un nav jau tā, ka viņi te brauc baigi sisties, drīzāk atpūsties,» sprieda Freibergs.

Tāpat viņš uzteica Latvijas izlases vārtsargu Merzļikinu, kurš šajā mačā atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem un tika atzīts par labāko komandā.

«Elvis ir malacis ne tikai šajā čempionātā, bet visā sezonā. Viņš ir augstas klases spēlētājs - paši redzējāt, ko šodien paveica. Mums tas jānovērtē, ka Latvijas hokejā ir tāda zvaigzne,» uzsvēra Freibergs.

Latvijas izlasei apakšgrupu turnīrā ir palikušas vēl trīs spēles, kurās notiks izšķirošā cīņa par ceturtdaļfinālu.

«Jāgatavojas tāpat kā līdz šim, bet vispirms jāatpūšas un jāatgūst spēki. Šeit visas spēles plus mīnus ir vienādas. Mums varbūt nav tik daudz jāskatās uz pretiniekiem, vairāk jādomā, kā paši sagatavojamies un spēlējam. Varianti [uzvarēt] ir vienmēr. Arī amerikāņiem varējām vairāk samest, jo arī pretiniekiem tie momenti nebija tik labi, kādi, piemēram, bija somiem pret mums. Cik varējām, tik izspiedām, bet varējām nedaudz vairāk,» noteica Freibergs, kurš šo sezonu aizvadīja Čehijas klubā Zlīnas «Aukro Berani», kur spēlēs arī nākamajā sezonā.

Freibergs šajā pasaules čempionātā vidēji mačā laukumā ir pavadījis 14 minūtes un 37 sekundes, tiekot pie neitrāla lietderības rādītāja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu