Katalonijas separātisti izraugās jaunu valdības vadītāja kandidātu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Katalonijas separātistu partijas atbalsta reģiona neatkarībai labvēlīgi noskaņotas organizācijas bijušā līdera kandidatūru reģiona prezidenta (valdības vadītāja) amatam, ceturtdien paziņoja bijušais Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons.

Katalonijas parlamenta deputāts, rakstnieks un redaktors Kims Torra, kurš ir vadījis reģiona neatkarībai labvēlīgo organizāciju «Omnium Cultural», ir guvis pietiekamu atbalstu Katalonijas parlamentā, lai tiktu ievēlēts par reģiona prezidentu un tādējādi izbeigtu mēnešiem ilgu politisko strupceļu, sacīja Pudždemons.

Pudždemons nāca klajā ar šo paziņojumu videoierakstā vietnē «YouTube» pēc apspriešanās ar Katalonijas neatkarību atbalstošajiem grupējumiem. Pudždemons atrodas Vācijā un cīnās pret savu izdošanu Spānijai, kur viņam izvirzītas apsūdzības saistībā ar pērn notikušo Katalonijas mēģinājumu panākt neatkarību.

Spānijas tiesas ir bloķējušas Katalonijas separātistu partiju iepriekšējos mēģinājumus ievēlēt par reģiona prezidentu Pudždemonu vai citus kandidātus, kuriem draud kriminālapsūdzības saistībā ar Katalonijas mēģinājumu pērn atdalīties no Spānijas.

Atšķirībā no iepriekš izskatītajām kandidatūrām Torram nav izvirzītas apsūdzības.

Vēl nav noteikts datums balsojumam par jauno reģiona valdības vadītāju Katalonijas parlamentā, kur separātistu partijām ir neliels vairākums. Jaunais reģiona valdības vadītājs tomēr ir jāievēl līdz 22.maijam, citādi Katalonijā būtu jārīko jaunas reģionālās vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu