Makdeividam «hat-trick» Kanādas uzvarā; čehi sarūpē Krievijai pirmo zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējo divu sezonu rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids ceturtdien Herningā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā guva trīs vārtus un kaldināja Kanādas izlases uzvaru 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) pār Norvēģiju.

Savukārt Kopenhāgenā A apakšgrupas cīņā Čehija pagarinājumā ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0) pārspēja Krieviju, uzvaras vārtus gūstot Davidam Pastrņākam.

Herningā notikušajā mačā izcēlās arī Bo Horvats, kurš ieraidīja divas ripas Norvēģijas izlases vārtos, kamēr visus desmit pretinieku metienus atvairīja vārtsargs Kērtiss Makelhinijs.

Mača rezultāts tika atklāts jau spēles otrajā minūtē, kad Makdeivids labi nocīnījās pretinieku vārtu priekšā. Līdz otrajiem vārtiem bija jāgaida vairāk nekā desmit minūtes - Horvats ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā un, izlauzdamies caur pretinieku aizsargiem, kritienā raidīja ripu pretinieku cietoksnī. Vēl pēc trim minūtēm Makdeivids panāca jau 3:0, Edmontonas «Oilers» zvaigznei arī kritienā raidot ripu vārtos.

Otrā perioda devītajā minūtē Makdeivids nokārtoja sev «hat-trick», apvezdams pretinieku vārtus un ar atkārtotu metienu pārspēdams Lāšu Haugenu. Savukārt piektie vārti tika gūti trešā perioda trešajā minūtē, kad Horvats veiksmīgi pielika nūju Haugena sargātā cietokšņa priekša.

Pirms tam šīs apakšgrupas mačā Latvija pagarinājumā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) zaudēja ASV valstsvienībai, tiekot svarīga punkta cīņā par ceturtdaļfinālu.

Latvijas valstsvienībā ar gūtiem vārtiem izcēlās Uvis Balinskis un Andris Džeriņš. Tikmēr pretiniekiem precīzi meta Kriss Kreiders, Kolins Vaits un Kems Etkinsons, kurš guva uzvaras vārtus papildlaikā.

Tikmēr Kopenhāgenā notikušajā duelī čehiem uzvaru kaldināja Bostonas «Bruins» hokejisti Davids Pastrņāks un Davids Krejči. Pastrņākam šajā mačā divi vārti un viena rezultatīva piespēle, kamēr Krejči piedalījās visos četros vārtu guvumos, pats pretinieku pārspēdams vienu reizi un asistējot trīs precīzos metienos.

Šajā mačā pirmie vārtus guva krievi, otrajā minūtē Ņikitam Ņesterovam izmantojot situāciju, kurā bija aizsegts čehu vārtsarga skatiens. Perioda otrajā pusē čehi pārņēma vadību, vispirms Krejči metot vārtu devītniekā, bet pēc tam Dmitrijam Jaškinam atzīmējoties no tuvas distances. Zīmīgi, ka krievi pasaules čempionātu iesāka ar trim «sausajām» uzvarām un pirmo ripu ielaida tikai ceturtā mača 15.minūtē.

Otrā perioda sākumā Mihails Grigorenko izlīdzināja rezultātu pēc tam, kad viens pats bija atstāts pretī čehu vārtiem. Trešdaļas pirmajā sešās minūtēs abas komandas guva vēl pa vieniem vārtiem - vispirms Pastrņāks pēc ātra pretuzbrukuma raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī, bet pēc tam Aleksandrs Barabanovs, vēlreiz iekrītot čehu aizsargiem, panāca 3:3.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura ceturtajā minūtē Pastrņāks no aizvārtes uzmeta pa Krievijas hokejista slidu, ripai ielidojot vārtos un atnesot Čehijai uzvaru.

Pirms tam šīs apakšgrupas spēlē Slovākija ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu