Slovākija apspēlē Franciju un izcīna otro uzvaru turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Slovākijas hokeja izlase ceturtdien Kopenhāgenā pasaules čempionāta augstākās divīzijas A apakšgrupas spēlē ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzveica Francijas vienību, tiekot pie otrās uzvaras.

Mača pirmajā trešdaļā rezultātu atklāja leģendārā Petera Bondras dēls Dāvids, bet otrajā spēles nogrieznī rezultātu dubultoja Dāvids Bucs. Francijas izlases rindās trešdaļas turpinājumā rezultāta starpību samazināja Valantēns Klaireo, pēdējām 20 minūtēm iesākoties ar minimālu slovāku pārsvaru.

Spēles pēdējā trešdaļā Ladislavs Naģs guva savus pirmos vārtus spēlē, taču tas netika ieskaitīts, jo hokejists vārtu guvuma laikā atradās vārtsarga laukumā. Lai arī vārti netika ieskaitīti, Mihals Čajkovskis nedaudz vēlāk atjaunoja divu vārtu pārsvaru Slovākijas izlasei un palīdzēja nodrošināt savas komandas otru panākumu turnīrā.

Kopenhāgenas A grupas vēlajā spēlē plkst.21.15, kas būs skatāma «Lattelecom» televīzijas kanālā «360TV», Čehija spēkosies ar Krieviju, bet B grupā paralēli risināsies Norvēģijas un Kanādas cīņa. Šī spēle tiešraidē savukārt būs vērojama Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 12 punktiem četros mačos ir Zviedrija, bet pa deviņiem punktiem sakrājusi Krievija un Šveice, kamēr septiņus punktus guvusi Slovākija. Tai ar četriem punktiem seko Čehija un trīs punktus sakrājusi Francija. Vienu punktu ieguvusi Austrija, bet Baltkrievija šobrīd ir bez punktiem.

Latvijas hokeja izlase B grupā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja ASV valstsvienībai, izcīnot svarīgu punktu cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas valstsvienībā ar gūtiem vārtiem izcēlās Uvis Balinskis un Andris Džeriņš.

Tikmēr pretiniekiem precīzi meta Kriss Kreiders, Kolins Vaits un Kems Etkinsons, kurš guva uzvaras vārtus papildlaikā.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 30 no 33 pretinieku mestajām ripām. Tikmēr amerikāņiem par labāko nosauca Aleksu Debrinkatu, kurš atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pēc šā mača B apakšgrupā līderpozīcijā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir ASV, kurai ar deviņiem punktiem seko Somija. Tālāk ar septiņiem punktiem trīs mačos ir Kanāda, kam ar sešiem punktiem četrās cīņās seko Latvija. Aiz pirmā četrinieka ir četrās spēlēs piecus punktus guvušās Dānija un Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu