Tērpušies folijas skafandros, krāpnieki uzdodas par NASA darbiniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Indijas policija aizturējusi divus vīriešus, kas, uzdodoties par ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) darbiniekiem, izkrāpuši kādam uzņēmējam 14,3 miljonus rūpiju (aptuveni 180 000 eiro). Lai pārliecinātu upuri par savu autentiskumu, abi vīrieši mēdza tērpties «kosmosa skafandros», kas izgatavoti no folijas, vēsta Lielbritānijas medijs «The Telegraph».

Abi vīrieši – tēvs un dēls – piedāvājuši kādam uzņēmējam iegādāties modernu aprīkojumu, kam piemītot unikālas īpašības.

Virenders Mohans Brars un viņa dēls Nitins pārliecinājuši uzņēmēju veikt 14,3 miljonu rūpiju investīcijas īpašajā aprīkojumā, kas gan esot bijusi vienkārša vara plāksne.

Abi vīrieši uzņēmējam stāstījuši, ka tā esot ļoti reta vara plāksne, kuru īpašu padarot tas, ka tai iespēris zibens. Zibens spēriens plāksni esot pārvērtis par magnētu, kas pievelk rīsus.

Foto: AFP/Scanpix

Krāpniekiem izdevies uzņēmēju pārliecināt, ka pēc izmēģinājumu veikšanas viņi īpašo aprīkojumu pārdos NASA par pieciem miljardiem ASV dolāru, tāpēc viņš nolēmis investēt šajā projektā.

Uzņēmējam gan beigās radās aizdomas, ka ar «rīsu magnēta» projektu kaut nav kārtībā, tāpēc viņš vērsies policijā.

Policija abus «zinātniekus» aizturējusi.

Šis stāsts izraisījis plašu sajūsmu Indijas sociālo tīklu lietotājos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu