Igaunijas premjers apsveic Medvedevu ar «jauno» amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijas valdības vadītājs Jiri Ratass ceturtdien apsveicis Dmitriju Medvedevu ar atkārtotu apstiprināšanu Krievijas premjerministra amatā.

Ratass apsveicis Medvedevu rakstiski angļu valodā.

Igaunijas premjers vēstulē arī paudis cerību, ka abu valstu starpā veidosies labas kaimiņattiecības, kas balstīsies abpusējā cieņā.

Jau vēstīts, ka Krievijas Valsts dome otrdien premjerministra amatā apstiprināja līdzšinējo valdības vadītāju Medvedevu.

Par Medvedeva apstiprināšanu nobalsoja 374 deputāti jeb 83,1% no likumdevēju kopskaita. 56 deputāti bija pret.

Medvedeva kandidatūru atbalstīja «Vienotās Krievijas» un liberāldemokrātu frakcijas, bet komunisti un «Taisnīgā Krievija» bija pret.

Putins prezidenta amata zvērestu deva pirmdien, stājoties šajā amatā jau ceturto reizi.

18.martā notikušajās prezidenta vēlēšanās, pēc oficiāliem datiem, Putins saņēma 76,69% balsu. Lai gan novērotāji ziņoja par daudziem pārkāpumiem vēlēšanās, Centrālā vēlēšanu komisija apgalvoja, ka būtisku pārkāpumu neesot bijis.

Putinu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās apsveica Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un Latvijas prezidentes Raimonds Vējonis, bet Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņoja, ka Putinu neapsveiks, jo «Krievija nedemonstrē cieņu pret starptautisko tiesību principiem un neievēro citu valstu tiesības un intereses».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu