Uzbrukums Latvijas vēstniecībai Maskavā: darbinieki jūtoties drošībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Neskatoties uz vakar notikušo uzbrukumu, Latvijas vēstniecības Krievijā darbinieki jūtas droši, jo Latvijas Iekšlietu ministrijas nodrošinātā ēkas iekšējā apsardze kalpo labi, šorīt telekanālā LNT stāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

Vakar vakarā notika uzbrukums Latvijas vēstniecībai Maskavā, kura laikā vairāki vandaļi ar dūmu svecēm un signālraķetēm apmētāja vēstniecības ēku. Uzbrukuma laikā viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģināja appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspēja uzrakstīt tikai burtu «S». Tūlīt pēc tam viens no vandaļiem ticis aizturēts.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) preses sekretārs Mārtiņš Drēģeris, uzbrucēji bijuši nacionālboļševiku pārstāvji, taču viņu uzbrukuma motīvi pagaidām neesot skaidri. Rinkēvičs pēc notikušā uzbrukuma mikroblogošanas vietnē «Twitter» paziņoja, ka «šādas provokācijas nav pieļaujamas, Krievijai attiecīgi jārīkojas».

Savukārt Jegermanis šorīt stāstīja, ka ĀM rīcībā pašlaik nav sīkākas informācijas par aizturēto un viņa rīcības motīviem.

Uzbrukumā ēkai nodarītos kaitējumus ĀM vēl aprēķinās un «piestādīs rēķinu», stāstīja preses sekretārs un atzīmēja, ka uzbrukumā cietušas arī dažas mašīnas, kas atradās ārpus vēstniecības, bet nav vēstniecības spēkrati.

Latvijas ĀM šodien Krievijas Ārlietu ministrijai iesniegs notu, pieprasot nodrošināt Latvijas vēstniecības Maskavā drošību un neaizskaramību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu