Ar Krusas un Bardema filmu atklāj Kannu kinofestivālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reuters/sc

Otrdien ar sarkano paklāju un irāņu režisora Asgara Farhadi filmu «Everybody Knows» («Todos Lo Saben»), kurā galvenās lomas atveido Penelope Krusa un Havjers Bardems, atklāts ikgadējais Kannu filmu festivāls. Aplūko zvaigznes uz sarkanā paklāja!

«Everybody Knows» ir Farhadi pirmā filma spāņu valodā un pirmā filma spāņu valodā, ar kuru atklāts Kannu kinofestivāls kopš režisora Pedro Almodovaras filmas «Sliktā audzināšana» («La mala educación») 2004. gadā. Spānijā uzņemtais psiholoģiskais trilleris sacentīsies arī par festivāla galveno balvu «Zelta palmas zars». Šī ir pirmā reize pēc sešu gadu pārtraukuma, kad filma, ar kuru tiek atklāts festivāls, arī pretendē uz tā galveno godalgu.

Kannu kinofestivāls šogad norisināsies 71. reizi. Tas norisināsies 11 dienas, un par drošību festivāla laikā gādās 700 policisti. Ap norises vietu izvietoti arī 400 milzīgi podi ar dekoratīviem augiem, kas kalpo kā drošības barjera.

Festivāla oficiālajā programmā Cannes Classics / Kannu klasika iekļauta arī Rolanda Kalniņa spēlfilma «Četri balti krekli» (1967).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu