Iepirkšanās ielā Romā aizdegas autobuss

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kādā no Romas iepirkšanās ielām, kurās apgrozās daudz vietējo un tūristu, otrdien pavērās dīvains skats - tur ar ugunīgām liesmām un bieziem dūmiem dega tukšs pasažieru autobuss. Šogad Romā nodedzis jau devītais autobuss, bet pērn tādu bija 22. Pilsētas iedzīvotāji par galveno vaininieku uzskata Itālijas transporta aģentūru ATAC un tās novecojošos, nedrošos autobusus, vēsta raidorganizācija BBC.

Degoši autobusi Romā ir tik bieža parādība, ka sociālajos tīklos pat radusies tai veltīta mirkļbirka #flambus.

«Tikai Romā pašā pilsētas sirdī var uzsprāgt autobuss un cilvēki uzreiz vaino ATAC, pat neiedomājoties par terorismu,» tvīto žurnāliste Rafaella Meničini.

Ugunsgrēks izcēlās pēc īssavienojuma autobusa aizmugurējā daļā. Vadītājs to laikus pamanīja un evakuēja pasažierus.

ATAC paziņoja, ka otrdien notikušajā ugunsgrēkā neviens neesot cietis. Taču vietējie mediji vēsta, ka tuvējā veikala darbinieks esot aizvests uz slimnīcu ar apdegumu un šoku.

Arī iepriekšējos ugunsgrēkos neviens pasažieris necieta. Taču sabiedrībā pastāv bažas, ka tas ir tikai laika jautājums. «Risks palielinās ar katru dienu,» norāda transporta konsultants Fabio Rosati, piebilstot, ka steidzami nepieciešams nomainīt vecos autobusus.

Martā arodbiedrība brīdināja par riskiem, ar ko saskaras sabiedriskā transporta lietotāji. «ATAC pakalpojumi nav droši. Vadītāji lūdz Dievu, lai nekas nenotiktu. Negribam domāt, kas notiks, kad sāksies karstums. Ja gaidīsim, kad aģentūra atrisinās problēmu, būsim ķezā. Vai arī pārvērtušies pelnos,» sacīja arodbiedrības «Faisa Confail» pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu