Traumām bagātā spēlē Latvijas hokejisti sakauj Dienvidkoreju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase, vairākiem spēlētājiem gūstot lielākus vai mazākus savainojumus, Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā otrdien B grupas mačā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja turnīra debitanti Dienvidkoreju.

Tikai Dienvidkorejas izlases sensacionālas uzvaras turpmākajā turnīra gaitā var liegt Latvijai saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Roberts Bukarts, bet pa vienam precīzam metienam izdarīja Gints Meija, Ronalds Ķēniņš un Rūdolfs Balcers.

Balceram, kurš tika atzīts par šī mača labāko spēlētāju, šajā pasaules čempionātā trijās spēlēs izdevies iekrāt trīs gūtus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt «sauso» uzvaru izcīnīja vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja visas 16 pretinieku mestās ripas. Tikmēr Mets Daltons pretinieku vārtos tvēra 33 latviešu mestās ripas un tika atzīts par labāko spēlētāju Dienvidkorejas valstsvienībā.

Tiesa, gan pretinieku rupjību, gan pašu neveiksmju dēļ mača gaitā tika savainoti vairāki Latvijas izlases hokejisti, Andrim Džeriņam un Mārtiņam Karsumam spēli nepabeidzot.

Spēles pirmajās minūtēs Latvijas hokejisti centās veidot uzbrukumus, kamēr pretinieki cerēja uz pretuzbrukumiem, Elvim Merzļikinam spēlē iesaistoties piektajā minūtē. Pirmie bīstamie momenti pie pretinieku vārtiem tika izveidoti spēles septītajā minūtē, bet pie pirmā vairākumā latvieši tika pusotru minūti līdz perioda vidum. Vairākumā neviens no metieniem savu mērķi nesasniedza, bet, spēlējot jau vienādos sastāvos, Gints Meija pēc ielaušanās pretinieku aizsardzības zonā raidīja ripu augšējā vārtu stūrī. Zīmīgi, ka Meija šajā sezonā Rīgas «Dinamo» sastāvā 47 spēlēs palika «sausā».

Drīz pēc tam latvieši tika pie vēl viena vairākuma, taču arī šoreiz tas palika nerealizēts, turklāt četras minūtes pirms trešdaļas beigām pretiniekiem izdevās aiziet bīstamā pretuzbrukumā, kuru ar spēcīgu metienu noslēdza Broks Radunske, viņa raidījumu tverot Merzļikinam.

Pāris minūtes vēlāk Merzļikins vēl divas reizes glāba Latviju no vārtu zaudējuma. Nedaudz vairāk kā minūti pirms perioda beigām latviešiem izdevās dubultot savu pārsvaru - Rūdolfs Balcers pretinieku aizsardzības zonā izcīnīja ripu, apslidoja vārtus un piespēlēja Ķēniņam, kuram atlika vien trāpīt tukšos vārtos.

Perioda izskaņā par pretinieka bloķēšanu noraidīts tika Oskars Cibuļskis, taču savu pirmo mazākumu «lauvas sirdis» izturēja. Otrās trešdaļas trešajā minūtē pēc kārtējās Latvijas hokejistu paviršības Parks Vūsans izslidoja viens pret Merzļikinu, latviešu vārtsargam vēlreiz glābjot no vārtu zaudējuma. Nedaudz vēlāk Latvija nopelnīja vairākumu, taču pēc sitiena pa ceļgalu savainots tika Meija, turklāt pēc grūdiena mugurā laukumu pameta arī Andris Džeriņš.

Tiesa, mača tiesneši pārkāpumu pret Džeriņu nefiksēja, par ko saņēma svilpienus no tribīnēm un niknus skatienus no Latvijas izlases soliņa.

Arī šo vairākumu Latvijas hokejisti nerealizēja, taču pretinieki turpināja spēlēt rupji, kā rezultātā sitienu pa kājstarpi saņēma Rihards Bukarts - Dienvidkorejas spēlētājs saņēma divas soda minūtes par pārkāpumu, bet Bukarts tika noraidīts par simulāciju. Tiesa, pretinieku rupjības nesalauza Latvijas izlasi, perioda devītajā minūtē pēc Mārtiņa Karsuma piespēles valstsvienības kapteinim Robertam Bukartam panākot 3:0. Nepilnas septiņas minūtes pirms perioda beigām Latvija vēlreiz tika pie iespējas spēlēt piecatā pret četriem, arī šoreiz vairākumam noslēdzoties bez vārtu guvuma.

Līdz perioda beigām Latvijas hokejistiem neizdevās palielināt savu pārsvaru. No savainotajiem spēlētājiem maču turpināja Meija un Rihards Bukarts, bet Džeriņš tā arī neatgriezās laukumā. Trešā perioda sākumā latviešiem beidzot izdevās realizēt vairākumu, trešdaļas otrajā minūtē Balceram vārtu priekšā pielabojot Mika Indraša metienu.

Piecas minūtes vēlāk Merzļikinam atkal vajadzēja iesaistīties spēlē, glābjot Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma. Tuvojoties perioda vidum, jau ceturto reizi kādam no Latvijas hokejistiem uz ledus vajadzēja ārsta palīdzību - šoreiz pēc Gunta Galviņa spēcīga metiena ripa pa galvu trāpīja Karsumam, kurš pēc gūtās traumas devās uz ģērbtuvi.

Perioda turpinājumā Dienvidkorejas izlases vienīgo vārtu autors šajā čempionātā Maikls Svifts vairākas reizes mēģināja provocēt Rihardu Bukartu līdz trīs minūtes pirms pamatlaika beigām saņēma noraidījumu. Neilgi pēc atgriešanās laukumā Svifts apmalē iegrūda Ķēniņu, Latvijai tiekot pie vēl viena vairākuma. Līdz ar pamatlaika beigu signālu, Roberts Bukarts iebakstīja vēl vienu ripu pretinieku vārtos, Latvijai svinot uzvaru ar 5:0.

Latvija - Dienvidkoreja 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Gints Meija (rez.piesp. Kristiāns Rubīns, 12. min.), 2:0 Ronalds Ķēniņš (Rūdolfs Balcers, 19. min.), 3:0 Roberts Bukarts (Mārtiņš Karsums, Kristaps Sotnieks, 29. min.), 4:0 Rūdolfs Balcers (skait.vair., Miks Indrašis, Rodrigo Ābols 42. min.), 5:0 Roberts Bukarts (skait. vair. Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, 60. min.)

Čempionāta pirmajā spēlē Latvija ar 3:2 pagarinājumā pieveica Norvēģiju, bet otrajā cīņā svētdien ar 1:8 kapitulēja Somijai.

Savukārt Dienvidkorejas izlase piedzīvoja pamatīgas sagrāves - ar 1:8 pret somiem un 0:10 pret Kanādu.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu