Lielbritānijas ārlietu ministrs: ES muitas partnerības ideja ir neprātīga

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons nodēvējis par neprātīgu ideju par muitas partnerību starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību (ES) pēc «Brexit».

Lielbritānijai vēl tikai jāpieņem lēmums, kādas muitas attiecības tā vēlas ar ES nākotnē, un premjerministres Terēzas Mejas valdībā trūkst vienprātības šajā jautājumā.

Valsts ministrs uzņēmējdarbībā Gregs Klārks svētdien norādīja, ka ministri strādā pie idejas par muitas partnerību un citiem augsto tehnoloģiju risinājumiem.

Džonsons intervijā laikrakstam «Daily Mail» sacīja, ka ideja par muitas partnerību ievērojami apgrūtinātu brīvu tirdzniecību un nedotu Londonai atpakaļ kontroli pār tirdzniecības politiku.

Viņaprāt, gadījumā, ja tiks noslēgta jauna muitas partnerība, izveidosies traka sistēma, kurā galu galā uz Lielbritānijas robežas tiks iekasēti tarifi priekš ES.

Lielbritānijas plānotā izstāšanās no ES muitas ūnijas, kas nosaka tarifus blokā importētajām precēm, kļuvusi par vienu no galvenajiem punktiem «Brexit» debatēs Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu