Rīgas dome strīdīgās normas nolikumā labošot nākamnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Rīgas dome strīdīgās normas pašvaldības nolikumā labos nākamnedēļ, par to arī informējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs (S).

Viņš teica, ka ir paredzēts pilnveidot esošo nolikuma redakciju, ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iebildumus, kā arī partijas «Latvijas attīstībai» domes frakcijas priekšlikumus. No opozīcijas frakcijām tā vienīgā esot iesniegusi savu piedāvājumu - daļa no esot ņemama vērā.

Ušakovs sacīja, ka šonedēļ vēl ir paredzētas konsultācijas un nedēļas beigās varētu tapt zināma nolikuma jaunā versija.

Vaicāts, kādas tieši izmaiņas plānots veikt, Rīgas mērs norādīja, ka tiks stiprināts punkts, kas paredz lēmumprojektu atgriezt komitejā, ja domes sēdes laikā nav bijis pietiekami laika uzdot jautājumus.

Tāpat būšot izmaiņas attiecībā uz 20 minūšu laika ierobežojumu deputātu jautājumu uzdošanai. Proti, tagad viens deputāts varot aizņemt visas šīs 20 minūtes tikai ar saviem jautājumiem, ko paredzēts mainīt.

«Katram deputātam jānodrošina iespēja uzdot jautājumu. Mums nav problēmu divas, trīs, četras dienas diskutēt par vienu lēmumprojektu, bet arī tām amatpersonām, kuras iztaujā, jāzina, vai darba diena beigsies šodien vai pēc divām nedēļām,» piebilda Ušakovs.

Šim jautājumam veltīta domes ārkārtas sēde plānota 14. vai 15.maijā.

Kā vēstīts, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) iepriekš norādījis, ka Rīgas dome solījusi censties līdz 7.maijam labot deputātu tiesību ierobežojošās normas nolikumā.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Gerharda preses sekretāre Santa Vaļuma, līdz ar to ministrs Rīgas domes nolikuma labojumus gaidīs līdz 8.maijam.

Gerhards 26.martā izdeva rīkojumu par 1.martā pieņemto Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu darbības apturēšanu. Tie paredzēja, ka deputāti sēdēs nedrīkst uzdot vairāk par trīs jautājumiem. Tajā pašā dienā dome sasauca ārkārtas sēdi, kurā nolikums tika mainīts, nosakot, ka turpmāk jautājumu sesijai par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet skatot pašvaldības budžetu - 90 minūtes.

10.aprīlī ministrija paziņoja, ka Rīgas domes saistošo noteikumu grozījumi, kas nosaka 20 minūšu laika ierobežojumu deputātu jautājumu uzdošanai, arī neatbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un būtu jāatceļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu