Kādas sievietes ausī uz dzīvi iekārtojies tarakāns

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šķiet, kāds tarakāns Floridā pārāk burtiski uztvēris teicienu «dzīvot kā dieva ausī», jo kādas sievietes ausī patiesi iekārtojies uz ērtu dzīvošanu.

Kā esejā izdevumam «Self» rakstīja Keitija Holeja (Katie Holley) - sieviete, kuras ausi par mājokli izvēlējies minētais tarakāns, – sajūta bijusi tāda, it kā kreisajā ausī kāds būtu ielicis ledus gabaliņu.

Sākumā nelūgto viesi izvilkt no auss centās sievietes vīrs, izmantojot pinceti, tomēr tas nav izdevies, tāpēc nācās vien doties pie speciālistiem. Tur ārsti apstiprināja sievietes aizdomas – auss kanālā sev migu ierīkojis tarakāns.

Foto: AP/Scanpix

Lai tiktu vaļā no tarakāna, ārsti to sākumā nonāvēja ar nervus paralizējošu vielu un tad izņēma ar pinceti. Tomēr tarakāns pat pēc nāves negribēja atstāt silto vietiņu, jo pēc deviņām dienām sieviete atgriezās slimnīcā ar sūdzībām par niezi ausī. Izmeklējot atklājās, ka ausī palikusi tarakāna galva.

Mums par šausmām, insekti, kas cilvēku ausis uzskata par visai iekārojamām mājvietām, ir ļoti plaši sastopami. Kā rakstīts kādā pētījumā, ko veikuši Dienvidāfrikas zinātnieki, divu gadu laikā Keiptaunas slimnīcā ārsti no cilvēku ausīm izvilkuši 23 insektus un vienu ērci. Insektu skaitā bija trīs mārītes, astoņas mušas un desmit tarakāni.

2006. gada pētījums (Angļu val., 1 Mb, pdf)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu