Krievijas un ASV hokejisti turpina uzvaru gājienu pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ļoti rezultatīvu sniegumu Dānijā notiekošā pasaules čempionāta ietvaros demonstrējošā Krievijas hokeja izlase pirmdien A apakšgrupas mačā Kopenhāgenā ar 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) sagrāva Baltkrieviju, kamēr B grupā ASV valstsvienība ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) uzveica olimpisko vicečempioni Vāciju.

Tiesa, mačs Krievijas valstsvienībai nesākās nemaz tik viegli. Lai arī sestajā minūtē rezultātu atklāja pieredzējušais Pāvels Dacjuks, turpinājumā baltkrievi izrādīja cienījamu pretestību, pirmajai trešdaļai noslēdzoties tikai ar 1:0.

Tomēr otrā perioda pirmo desmit minūšu laikā krievi izcēlās ar diviem precīziem metieniem, bet pirms pārtraukuma savu otro ripu iemeta arī Dacjuks, panākot jau 4:0. Baltkrievijas vienībai tā arī neizdevās «iekosties» olimpiskajā čempionē Krievijā, turklāt noslēdzošā perioda ievadā pa vārtiem vēl guva Maksims Mamins un Kirils Kaprizovs, nodrošinot krieviem graujošu uzvaru.

Šī turnīra pirmajās trīs spēlēs Krievija iemetusi jau 20 vārtus, turklāt zaudējusi nav nevienus. Iepriekš ar 7:0 tika sagrautas Francijas un Austrijas izlases, tomēr turpinājumā krieviem jau būs jāspēkojas pret nopietnākiem pretiniekiem.

A grupas ietvaros Krievija iekrājusi maksimāli iespējamos deviņus punktus trīs spēlēs, bet seši punkti divās spēlēs ir Zviedrijai. Piecus punktus savākusi Šveice, kamēr trīs punkti ir Francijai. Piektajā vietā ar diviem punktiem ir Čehija, kam ar vienu seko Slovākija un Austrija, bet Baltkrievija pie punktiem nav tikusi.

Tikmēr Herningā B grupas ietvaros ASV hokejisti pirmdien ar 3:0 apspēlēja Vāciju, kas līdz ar to zaudējusi visās trijās spēlēs.

Savukārt amerikāņiem šis bija trešais panākums. Vēl pirmajā trešdaļā rezultāts palika neatklāts, bet otrajā periodā īsā laika posmā vairākumu izmantoja Patriks Keins un Dereks Raiens, bruģējot ASV komandas ceļu pretī uzvarai. Noslēdzošajā periodā amerikāņi iemeta vēl vienus vārtus.

Vēlāk pirmdien A apakšgrupas maču aizvadīs arī Francija un Zviedrija, bet B grupā spēkosies arī Kanāda un mājiniece Dānija.

B grupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV, kam ar sešiem punktiem divos mačos seko Somija. Tikmēr četri punkti ir Kanādai, bet trīs - Norvēģijai. Piektā ar diviem punktiem ir Dānija, bet vēl pa diviem punktiem iekrājušas Latvija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pagaidām ir bešā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu