LM: Visticamāk, nāksies pārtraukt sadarbību ar tiesībsarga kritizēto «Soli Piebalgā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Visticamāk, konstatēto pārkāpumu dēļ Labklājības ministrijai (LM) nāksies pārtraukt sadarbību ar nodibinājumu «Solis Piebalgā», kas sniedz sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem ar atkarības problēmām, sacīja ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Maksims Ivanovs.

Šodien ministrija kopā ar tiesībsargu Juri Jansonu un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāvjiem veica gala pārbaudi par tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem nodibinājumā «Solis Piebalgā». Pēc apskates nācies secināt, ka vērojami daži uzlabojumi, piemēram, veikti kosmētiski darbi vides uzlabošanai un sakārtota dokumentācija, tomēr joprojām vērojama virkne trūkumu.

Kā skaidroja Ivanovs, pēc apskates ne LM, ne tiesībsarga viedoklis nav mainījies, jo nodibinājums joprojām nespēj nodrošināt pakalpojuma sniegšanai nepieciešamo speciālistu klāstu, turklāt telpas arvien nav piemērotas pakalpojuma sniegšanai gada aukstajā periodā. Visticamāk, iestādi sagaida sliktākais scenārijs, proti, pakalpojums ar nodibinājumu tiks pārtraukts, dodot iespēju bērniem pabeigt mācību gadu, skaidroja LM Sociālo pakalpojumu departamenta direktors.

Viņš norādīja, ka ministrija un tiesībsargs vienojās, ka progress nav pietiekams, un tāpēc šī mēneša laikā tiesībsargs sagatavos rakstisku viedokli par to, vai nodibinājuma sniegtais pakalpojums izbeidzams un kādā termiņā, skaidroja Ivanovs, piebilstot, ka līdz gala lēmuma pieņemšanai jaunu klientu uzņemšana joprojām ir apturēta.

Ivanovs par lielāko trūkumu «Soļa Piebalgā» pakalpojuma sniegšanā uzskata speciālistu trūkumu, turklāt viņu māc šaubas par to, ka, iespējams, nodibinājumam nav vēlēšanās strādāt ar šādu mērķa grupu. LM pārstāvis uzskata, ka speciālistus ir iespējams nodrošināt, īpaši ņemot vēra, ka samaksa par pakalpojumu ir dubultota. Vienlaikus arī tuvākajā laikā, visticamāk, nodibinājums nespēs nodrošināt vajadzīgos speciālistus, kaut gan tas tika apsolīts iepirkumā. Ivanovs pieļauj, ka nodibinājums pārvērtējis savas spējas.

Jau vēstīts, ka tiesībsargs vērsies LM saistībā ar konstatētām problēmām nodibinājumā «Solis Piebalgā».

Kā liecina Jansona vēstule labklājības ministram Jānim Reiram (V), Tiesībsarga biroja pārstāvji februārī veica iepriekš nepieteiktu bērnu tiesību ievērošanas pārbaudi minētajā nodibinājumā. Pārbaudes laikā Tiesībsarga biroja darbinieki veica telpu apskati, sarunas ar bērniem, darbiniekiem, nodibinājuma vadību, kā arī iepazinās ar dokumentāciju.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka iestādē netiek nodrošināta bērnu attīstībai un rehabilitācijai atbilstoša vide un dzīves apstākļi, kā arī virkne citu pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu