«Snapchat» pievienojas ES naida runas apkarošanas uzvedības kodeksam

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziņapmaiņas pakalpojumu platforma «Snapchat» pievienojusies Eiropas Savienības (ES) uzvedības kodeksam pret naida runu tīmeklī, pirmdien pavēstīja Eiropas Komisija (EK).

«Snapchat» ir jau septītā sociālo mediju platforma, kas pievienojusies brīvprātīgajai iniciatīvai, kuras mērķis ir naida runas apkarošana. Cita starpā šī iniciatīva paredz reaģēt uz brīdinājumiem par nepieņemamām tīmekļa aktivitātēm 24 stundu laikā.

Uzvedības kodekss stājās spēkā 2016.gada maijā ar «Facebook», «Microsoft», «Twitter» un «YouTube» līdzdalību. Vēlāk tam pievienojās arī «Google+» un «Instagram».

«Man ir prieks par «Snapchat» apņemšanos vērsties pret nelikumīgu tīmekļa saturu,» sacīja ES tieslietu komisāre Vera Jourova.

«Pieaugošais dalībnieku skaits pierāda, ka ES Uzvedības kodekss ir iedarbīgs veids, kā tīmekli padarīt par drošu vietu,» viņa piebilda.

Kā liecina jaunākais progresa ziņojums par uzvedības kodeksa ieviešanu, uzņēmumi izdzēš 70% nelegālās naida runas, par ko tās tikušas informētas, un 81% gadījumu izdzēšana notikusi 24 stundu laikā.

ES seko līdzi tam, kā uzņēmumi ievēro brīvprātīgo uzvedības kodeksu. Vienlaikus blokā tiek spriests par to, vai ir nepieciešami tālāki soļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu