Tramps - goda viesis ASV lielākā ieroču lobija ikgadējā sanāksmē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nedēļas nogalē Dalasā notika ASV lielākā ieroču lobija «National Rifle Association» 147. ikgadējā sanāksme, kurā par brīvību nēsāt ieročus iestājās vairāki amerikāņu politiķi, bet goda viesa statusā bija ASV prezidents Donalds Tramps. Lai arī Tramps pēc apšaudes Mārdžorijas Sounmenas Daglasas vidusskolā Floridā, kur dzīvību zaudēja 17 cilvēki, koķetēja ar ideju par stingrāku ieroču kontroli, pasākumā viņš tomēr pauda atbalstu NRA, vēsta «Bloomberg».

«Jūs ieguldāt savu laiku, savas pūles, savu balsojumu un savu balsi, lai aizstāvētu Dieva dotās svētās tiesības, tai skaitā tiesības uz pašaizsardzību,» asociācijas biedriem teica Tramps. «Un tagad, pateicoties jūsu aktīvismam un nelokāmībai, jums ir administrācija, kas cīnās par Otrā [konstitūcijas] labojuma aizstāvību.»

Ikgadējo sanāksmi apmeklēja apmēram 80 000 cilvēku.

Pasākums ir kā liela izstāde, kurā apmēram 800 dalībnieki izrāda un pārdod savu produkciju: šautenes, ieroču makstis, tēmēkļus, kovboju zābakus un piemiņas monētas. NRA norises vietā izvietojusi savu līderu fotoattēlus, tirgo T-kreklus un reklamē dalībniekiem pieejamos labumus, piemēram, vīna mīļotāju klubu.

Pasākumam šogad ir arī politiska šķautne, jo kā runātāji uzstājās ASV prezidents un viceprezidents, apliecinot atbalstu lobijam, kas iestājas par ieroču plašu pieejamību.

Pēc februārī notikušās apšaudes Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā skolēni, studenti un citi aktīvisti izgāja plašos protestos, pieprasot stingrāku ieroču kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu