Speciālā lietotnē varēs ziņot KNAB par iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pasūtījis izveidot lietotni, ar kuras starpniecību iedzīvotāji un partijas varēs ziņot KNAB par iespējamiem Saeimas vēlēšanu pārkāpumiem.

Šobrīd lietotne ir izstrādes stadijā, taču tā dos iespēju sabiedrībai, kā arī pašām partijām ar viedierīču starpniecību ātrā veidā sniegt informāciju par konstatētajiem pārkāpumiem, pastāstīja KNAB.

Informācija KNAB mājaslapā liecina, ka oficiālais priekšvēlēšanu aģitācijas periods sāksies 9.jūnijā. Vēlēšanu dienā, kā arī 30 dienas pirms vēlēšanu dienas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās un raidījumos ir aizliegta.

Tāpat vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas - 5.oktobrī un 6.oktobrī - priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī aģitācijas kā maksas pakalpojuma veikšana publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā ir aizliegta. Izņēmums gan attiecas uz paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijā ir aizliegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu