Jonass, Karro un Jasikonis aizvada treniņus Ķeguma mototrasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latviešu motosportisti Pauls Jonass un Matīss Karro, kā arī labākais lietuviešu braucējs Armins Jasikonis aizvadījuši treniņus «Zelta Zirga» mototrasē Ķegumā, kuras konfigurācija šogad mainīta tā, lai sacensības varētu noritēt, braucot pretējā virzienā.

Līdz pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posmam, kas 12. un 13. maijā jau devīto reizi notiks Latvijā, «Zelta Zirga» mototrasē Ķegumā, atlikusi nepilna nedēļa. Atgādināsim, ka lielākais šā gada «MXGP of Latvia» jaunums ir tas, ka

pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē.

Kā pēc pirmajiem treniņiem pretējā virzienā atzina «Red Bull KTM Factory Racing» komandas braucējs Pauls Jonass, trase esot tehniskāka, taču ļoti interesanta. «Man ļoti patika. Vienmēr, kad trasē ir tāda veida pārmaiņas, ir sajūta, ka tu brauc citā trasē. Ķegums man ir īpaša trase, kurā esmu braucis jau kopš bērnības, tāpēc šīs izmaiņas ir foršas. Domāju, ka arī skatītājiem būs kaut kas jauns un interesants, jo trase, manuprāt, ir tehniskāka. Aicinu visus 12. un 13. maijā uz «Zelta Zirga» mototrasi Ķegumā.»

Arī Matīss Karro atzina, ka jaunais trases virziens dos papildu azartu. «Ir patīkami, ka trase pēc tik daudziem gadiem ir pamainījusi savu virzienu. Līdz sacensībām «Zelta Zirgā» tiks veikti daži uzlabojumi, lai to padarītu vēl labāku, bet pirmie braucieni man patika. Tagad būs kaut kas jauns, interesants un savādāks. Domāju, ka patiks gan braucējiem, gan arī skatītājiem.»

Treniņus aizvadīja arī ātrākais Lietuvas motobraucējs Armins Jasikonis, kuram šis ir gandrīz kā mājas posms. «Trase ilgus gadus bija vienā virzienā, taču tagad būs jaunums, jo trase ir pamainījusi virzienu. Lai arī līdz sacensībām trase tiks pilnveidota, izbaudīju šos treniņus un man patika jaunais virziens. Būs jautri. Šis posms man ir kā mājas sacensības, tāpēc man patīk gan šī trase, gan apkārt valdošā atmosfēra. Ceru, ka «MXGP of Latvia» posmā būs daudz lietuviešu atbalstītāju, tāpēc centīšos darīt visu, lai šajā posmā parādītu maksimāli labāko rezultātu.»

«MXGP of Latvia» norisināsies divas dienas. Sestdien, 12. maijā, no 8:00 līdz 13:00 notiks brīvie treniņbraucieni visām četrām klasēm - EMX125, EMX250, MX2, MXGP, bet vēlāk sekos MX2 un MXGP kvalifikācija. Sestdiena tiks noslēgta ar EMX250 klases pirmo finālbraucienu. Tikmēr svētdien, 13. maijā, Ķegumā motori sāks rūkt jau plkst. 9:45, kad savas cīņas aizvadīs EMX125 un EMX250 klases braucēji.

Kulminācija visam sekos no plkst. 13:00, kad trasē dosies MX2 un MXGP klases braucēji, kuri aizvadīs pa diviem finālbraucieniem.

Gan sestdien, gan svētdien trases teritorijā būs dažādas atrakcijas, kā balansa velosipēdi, modelīši un citas izklaides iespējas gan lielākiem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji. Tāpat būs padomāts arī par hokeja faniem, jo 12. maija hokeja spēli starp Latvijas un Vācijas nacionālajām izlasēm varēs vērot uz lielajiem ekrāniem, kas atradīsies trasē.

Pasākums ir bez vecuma ierobežojuma. Jauniešiem vecumā no 10 līdz 16 gadiem un senioriem ieejas biļetes cena uz abām dienām būs 25 eiro, bet pieaugušajiem biļete maksās 45 eiro. Tāpat iespējams iegādāties VIP paketi, kuras cena ir 250 eiro. Auto caurlaides cena būs 5 eiro. Bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs bezmaksas ieeja.

Papildus ir pieejama B autostāvvieta, kas atradīsies blakus trasei. Šīs stāvvietas cena būs 20 eiro. Tāpat iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena ir 25 eiro. Kempings tiks atvērts piektdien sākot no plkst. 12.00. Trase ieejai tiek atvērta 12. un 13. maijā no plkst. 7:00.

Sīkāku informāciju par «MXGP of Latvia» un motocentru «Zelta Zirgs» iespējams atrast sacensību mājaslapā www.latviamxgp.com, bet plašāku informāciju par Pasaules čempionātu motokrosā - MXGP oficiālajā mājaslapā www.mxgp.com. Biļetes «MXGP of Latvia» apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā «Zelta Zirgs».

Informāciju sagatavoja:

Mārtiņš Jankovskis

Nikola Serģe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu