Dzīvnieku kodumi un cilvēku neuzmanība - svētdienas negadījumu hronika

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Vakar Rīga svešs suns sakodis deviņus gadus vecu zēnu, kurš spēlējies ar bumbu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Rotaļu laikā bērnam bumba nokritusi netālu no svešā suņa, un, kad zēns vēlējās to pacelt, dzīvnieks viņu sakodis. Bērns slimnīcā tika nogādāts ar kostu brūci kājā.

Vienlaikus vakar Zemgalē slimnīcā tika nogādāts gadu vecs zēns, kurš sev virsū bija uzrāvis krūzi ar karstu kafiju. Bērns guva termiskus apdegumus krūšu un vēdera apvidū.

Vakar Kurzemē 42 gadus vecs vīrietis, zāģējot malku ar ripzāģi, savainoja abas rokas, tostarp guva vienas plaukstas daļēju amputāciju. Zāģējot maku, ripzāģī tika ierauts vīrieša apģērbs, kā rezultātā vīrietis guva smagas abu plaukstu traumas un tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat vakar plašu zāģētu brūci plaukstā guva 37 gadus vecs vīrietis Vidzemē. Viņš dārza mājā strādājis ar leņķa slīpmašīnu, kad tās ripa pēkšņi atdalījusies un trāpījusi vīrietim pa roku. Vīrietis tika nogādāts Rīgā pie speciālistiem.

51 gadu vecs vīrietis alkohola reibumā vakar izkrita no balkona, gūstot smagas traumas. Kritiens bijis no apmēram četru metru augstuma. Vīrietis guva nopietnus vairāku ķermeņa daļu ievainojumus, tostarp galvas un krūškurvja traumas, kā arī, iespējamus, mugurkaula skriemeļa bojājumus.

Savukārt Pierīgā 28 gadus vecu vīrieti pārgājiena laikā mežā sakoda čūska. Koduma vietā veidojās tūska un apsārtums, turklāt vīrietis sūdzējās arī par drebuļiem, miegainību un tirpšanu. Vīrietis izsauca mediķus, kuri viņu nogādāja slimnīcā.

Kopumā aizvadītājā diennaktī NMPD saņēma 1024 izsaukumus, no kuriem 164 bija saistīti ar traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu