Rihards Bukarts: Jāsakārto savas galvas, jo nekas traks vēl nav noticis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja izlase mačā ar Somiju pati sev «atveda» vārtus, pieļaujot rupjas kļūdas savā zonā, tāpēc pirms nākamajiem mačiem jāizdara attiecīgi secinājumi, lai tas neatkārtotos, pēc cīņas sacīja Latvijas izlases vienīgo vārtu autors Rihards Bukarts.

Latvijas hokejisti svētdien savā otrajā pasaules čempionāta mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) kapitulēja Somijai.

Vienīgie Latvijas izlases vārti tika gūti mača 52. minūtē, kad Bukarts izcēlās ar metienu no zilās līnijas, viņa maiņas biedriem Ņikitam Jevpalovam un Frenkam Razgalam nosedzot pretinieku vārtsarga Villes Huso redzamību. Tiesa, tobrīd Latvija jau zaudēja ar 0:8, beigās ciešot pamatīgu sagrāvi.

«Nekad nav patīkami zaudēt, taču nav starpības, vai zaudē ar 2:3 vai 1:8. Zaudējums ir zaudējums, protams, rūgtuma sajūta pēc tāda kā šis ir lielāka. Žēl Gudi [vārtsargu Kristeru Gudļevski],» pēc mača žurnālistiem sacīja Bukarts.

Viņš gan uzsvēra, ka pēc šādām spēlēm nedrīkst nolaist rokas. «Nākamajā spēlē jāmetas cīņā un jāstrādā tālāk,» sacīja Latvijas izlases vienīgo vārtu autors.

Mača gaitā komandai gan nav klājies viegli, jo pie tāda rezultāta saņemties un atrast emocijas ir grūtāk.

«Hokejs ir liela prāta, pārliecības un mentāla spēle. Kad uz tablo ir liels rezultāts, tad nav viegli. Jebkurš cilvēks mentāli tādā brīdī nedaudz sabrūk, taču ir jācenšas savas emocijas pacelt.

Kapteinis un citi džeki centās uzmundrināt viens otru, taču bija kā bija... Pēc šādas spēles nav daudz ko teikt - uz beņķa nebija tās labākās emocijas. Cerams, ka tās uzlabosies un, uzvarot nākamo spēli, mēs būsim atpakaļ,» Bukarts jau bija domās par nākamo maču.

Viņš piebilda, ka Latvijas izlase tik daudz vārtus zaudējusi paši savu kļūdu dēļ.

«Lielāko daļu golu mēs ielaidām pēc savām kļūdām. Protams, somi kontrolēja ripu un dominēja mūsu zonā, bet nebija jau tā, ka devām iespējas, jo paši tos golus uztaisījām.

Pašu kļūdas aizsardzības zonā deva iespējas somiem iemest tos vārtus. Jāizlabo kļūdas, viduszonā nedrīkst zaudēt ripu, aizsardzības zonā jānospēlē vienkāršāk dabūjot ripu no zonas un viss būs kārtībā. Ilgs turnīrs, bet katra spēle ir svarīga. Jāizanalizē kļūdas un, ticiet man, viss būs kārtībā,» uzskata Bukarts.

«Jāsakārto savas galvas, jo nekas traks vēl nav noticis. Būs nākošā spēle, iznāksim ārā un būs pavisam cits hokejs. Šādas spēles gadās, somi ir labs pretinieks, paskatieties uz viņu sastāvu, taču, ja nebūtu tik daudz kļūdu, būtu cits rezultāts.

Pārtraukumos centāmies būt pozitīvi, uzmundrinājām viens otru. Uzdevums bija uzvarēt periodu, taču nesanāca. Centāmies uzlabot savu sniegumu, neizdevās. Nākošajā spēlē būsim labāki,» pārliecināts bija uzbrucējs, kuram šis ir otrais pasaules čempionāts karjerā.

Latvijas hokejisti turnīra ievadā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Norvēģiju.

Latvijai otrdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkoreju, divas dienas vēlāk ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B grupā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Somija, kam ar pieciem punktiem seko ASV. Kanādieši tikmēr iekrājusi četrus punktus, bet trīs punktus ieguvusi Norvēģija, kamēr pa diviem punktiem guvušas Latvija, Dānija un Vācija. Savukārt Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu