Čehijas hokejisti izglābjas mačā pret Slovākiju; ASV sakauj Dāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas hokeja izlase sestdien Kopenhāgenā pasaules čempionāta augstākās divīzijas A apakšgrupas spēlē pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pārspēja savu principiālo pretinieci Slovākiju.

Tikmēr B apakšgrupā ASV Herningā ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) guva virsroku pār turnīra saimnieci Dāniju.

Kopenhāgenā notikušajā mačā rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad slovāku uzbrucējs Mihals Krištofs pielaboja komandas biedra metienu no zilās līnijas. Otrā perioda sākumā Dominiks Kubalīks pēc slovāku kļūdas aizsardzības zonā izlīdzināja rezultātu, bet četras minūtes vēlāk Andrejs Sekera ar tālu metienu atjaunoja Slovākijai vadību.

Čehiem desmit sekundes pirms pamatlaika beigām izdevās izlīdzināt rezultātu. Spēlējot ar tukšiem vārtiem un sesto laukuma spēlētāju, Martins Nečas ieraidīja ripu starp slovāku vārtsarga Mareka Čiliaka kājsargiem. Čehijas izlasei atrodoties uz viļņa, Dmitrijs Jaškins pagarinājuma trešajā minūtē apspēlēja vairākus pretiniekus un izrāva uzvaru.

Pirms tam šajā apakšgrupā Šveices hokeja izlases ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Austriju. Uzvaras vārtus papildlaika ceturtajā minūtē guva Enco Korvi.

Savukārt Francija ar 6:2 (2:1, 1:0, 2:1) pārspēja Baltkrieviju.

A apakšgrupā pa trim punktiem ir Krievijai, Zviedrijai un Francijai, divus punktus guvušas Čehija un Šveice, pa vienam punktam ir Slovākijai un Austrijai, bet Baltkrievija ir bešā.

Tikmēr Herningā notikušajā duelī ASV valstsvienībai vārtus guva Vils Bačers, Kriss Kreiders, Kems Etkinsons un Niks Jensens.

Kīts Kinkeids ASV izlases vārtos atvairīja visas 20 mājinieku mestās ripas.

Šīs pašas apakšgrupas mačā Latvija sestdien pagarinājumā ar 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Norvēģiju. Ar diviem gūtiem vārtiem, tajā skaitā uzvaru nesošajiem, izcēlās Rūdolfs Balcers, bet vienu reizi precīzi meta Rodrigo Ābols.

Savukārt Latvijas izlases nākamā pretinieces Somija ar 8:1 (2:0, 3:1, 3:0) pārspēja elites divīzijas debitanti Dienvidkoreju.

B apakšgrupā līdere ar pieciem punktiem ir ASV, tālāk ar trim punktiem seko Somija, pa diviem punktiem guvušas Latvija un Dānija, pa punktam ir Vācijai, Norvēģijai un Kanādai, bet Dienvidkoreja ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Pasaules čempionātu vēsturē zelta medaļām bagātākā ir Krievijas izlase (iepriekš - PSRS), kas medaļas kaklā kārusi 46 reizes - 27 zelta, desmit sudraba un deviņas bronzas. Hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvji iekrājuši 49 medaļas (26 zelta, 14 sudraba un deviņas bronzas), bet trešajā vietā ar 46 godalgām atrodas Čehija (agrāk - Čehoslovākija), kas izcīnījusi 12 zelta, 13 bronzas un 21 bronzas medaļu.

Pērn pasaules čempionāta finālā Zviedrijas izlase pēcspēles metienos ar 2:1 uzvarēja Kanādas izlasi, savukārt bronzu ieguva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija, kura 2014.gadā kļuva par čempioni, 2015.gadā palika otrā, bet 2016.gadā arī bija trešā, līdz ar to godalgas ir izcīnījusi četros čempionātos pēc kārtas.

Kopš 1993.gada, kad PSRS un Čehoslovākijas vairs nebija uz pasaules kartes, līdz pat 2013.gadam pie medaļām pasaules čempionātos tikušas tikai septiņas valstis - Kanāda, ASV, Krievija, Zviedrija, Somija, Čehija un Slovākija -, taču tad šo kārtību izjauca Šveice, kas bija otrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu