Ābols: Mēs nevienā brīdī nenolaidām spārnus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien Herningā pret Norvēģiju, arī esot iedzinējos ar 0:2, nenolaida rokas un cīnījās līdz galam, jo juta, ka ir nedaudz labāka par pretiniekiem, pēc mača sacīja viens no Latvijas izlases vārtu guvējiem Rodrigo Ābols.

Uzvaras vārtus gūstot Balceram, Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta augstākās divīzijas pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Norvēģiju.

Balcers šajā mačā guva divus vārtus, turklāt uzvaru nesošais metiens tika izpildīts pēc meistarīgas vairāku pretinieku apspēlēšanas. Savukārt Ābols spēles 52. minūtē pēc skaistas kombinācijas panāca izlīdzinājumu 2:2, abiem uzbrucējiem gūstot savus pirmos vārtus pasaules čempionātos.

«Pēc rezultāta spriežot bija grūti, taču mēs nevienā momentā spārnus nenolaidām, jo jutām, ka esam nedaudz labāki. Vairāk kontrolējām ripu, un mūsu uzbrukumi, manuprāt, bija bīstamāki.

Svarīga uzvara, esam priecīgi, ka vinnējām,» pēc mača žurnālistiem sacīja 22 gadus vecais uzbrucējs, kuram šis ir trešais pasaules čempionāts karjerā.

Pirmajos divos 2015.gadā Prāgā un 2016.gadā Maskavā viņš vārtus neguva, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles, bet tagad ir viens no komandas uzbrukuma līderiem, pret norvēģiem spēlējot kopā ar Miķeli Rēdlihu un Mārtiņu Karsumu.

«Jā, pirmā ripa pasaules čempionātā. Liels prieks, to gan jau varat redzēt,» sacīja Ābols.

«Tā izeja no zonas bija atstrādāta treniņos, jo Miķelis superīgi nospēlēja pie borta, nevis iemeta tālāk, bet pieturēja ripu, lai ir laiks un vieta, Mārtiņš Karsums atdeva fenomenālu piespēli, bet man veiksmīgi iekrita. Kā Lauris [Dārziņš] teiktu - mēsliņš iekrita,» par savu vārtu guvumu smejot sacīja Ābols.

Latvijas izlase pirmā perioda vidū nepilnu četru minūšu laikā ielaida divas ripas, tomēr pēc tam spēja savu sniegumu uzlabot.

«Pēc pirmā perioda tika veiktas mazas korekcijas, taču treneris teica, ka mēs spēlējām labi. Forsējām viņus, neļāvām norvēģiem neko izdarīt viegli. Bobs [Hārtlijs] teica, lai tā turpinām. Trešo periodu iesākām ne tik labi kā gribējām, bet savācāmies,» turpināja hokejists.

Ābols arī slavēja komandas biedru un debitantu Balceru, kurš iemeta izcilus uzvaras vārtus.

«Skatījos ar žokli vaļā. Es negaidīju, ka viņš [Balcers] vēl uz neērto pusi noliks. Super, prieks par Rūdi, pirmā spēle, divi goli, viss kārtībā pret saviem skolotājiem norvēģiem,» komandas biedru uzteica Ābols, kurš pēc sava vārtu guvuma pie ripas piemiņai netika, jo emocijas bijušas pārāk lielas.

Trešā perioda beigu daļā Latvijas izlasei nācās izbaudīt satraucošus brīžus, jo tiesneši vērtēja, vai pēc norvēģu metiena ripa nav ielidojusi Elvja Merzļikina sargātājos vārtos.

«Tobrīd es ar muguru biju pret vārtiem. Bija nelāgas sajūtas, jo uzreiz atmiņā bija 2015.gada čempionāts Prāgā, kad pret Vāciju pie rezultāta 1:1 viņi iemeta un mēs zaudējām. Skaņa nebija stabam raksturīga, tāpēc biju priecīgs, kad tiesnesis paziņoja, ka vārti nebija,» norādīja Ābols, kuram arī uz nākamo sezonu ir līgums ar Zviedrijas klubu «Orebro».

Jau pirms pasaules čempionāta Ābols pierādīja, ka šobrīd ir uz viļņa, jo deviņās pārbaudes spēlēs guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, piedaloties piecos no astoņiem Latvijas izlases vārtu guvumiem.

Šajā mačā viņš izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem, visvairāk Latvijas izlasē, bet laukumā bija 13 minūtes un 54 sekundes.

«Uztraukuma nekāda pirms spēles man nebija, vairāk priecājos, ka esmu atgriezies pasaules čempionātā, jo pagājušā gada turnīru izlaidu.

Bija liels prieks dzirdēt Latvijas fanus, un izejot laukumā bija saviļņojums. Fani bija ļoti skaļi, man ir liels prieks, ka varu viņiem spēlēt,» pateicīgs atbalstītājiem bija Ābols.

Pēc mača ar Norvēģiju svētdien Latvijai būs cīņa ar Somiju, otrdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkoreju, divas dienas vēlāk ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu