Kukuļa došana ceļu policistam kādam Lietuvas pilsonim beidzas ar 100 stundām piespiedu darba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Jelgavas tiesa piespriedusi 100 stundu piespieda darba kādam Lietuvas pilsonim, kurš, lai izvairītos no soda par ātruma pārsniegšanu, centās piekukuļot ceļu policistu ar desmit eiro banknoti, liecina publiski pieejamais anonimizētais spriedums.

Pērnajā jūnijā policijas darbinieki apturēja kādu «Mercedes» vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Kad mašīna tika apturēta, policijas patruļmašīnai klāt pienācis apturētās automašīnas vadītājs un piedāvājis desmit eiro, lai netiktu noformēts pārkāpuma protokols.

Policijas darbinieks vairākas reizes norādījis, ka šāda rīcība ir likumpārkāpums, taču šoferis atbildējis, ka to saprot un ielicis desmit eiro banknoti patruļmašīnā policistam starp kājām, norādīts spriedumā.

Bez 100 stundām piespiedu darba lietuvietim arī būs jāatmaksā 50 eiro par valsts sniegtā jurista pakalpojumiem. Savukārt desmit eiro kukulis tiks ieskaitīts valsts budžetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu