Martā un aprīlī par bezdarbniekiem reģistrējušies 278 banku sektora darbinieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šī gada martā un aprīlī Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ir reģistrējušies 278 bezdarbnieki, kuru iepriekšējā nodarbošanās bija saistīta ar banku sektoru, informēja aģentūrā.

NVA uzskaitē maija sākumā ir 220 bezdarbnieki, kuru iepriekšējā nodarbošanās bija saistīta ar banku sektoru.

NVA statistika par bezdarbnieku iekārtošanos darbā ir pieejama tikai kopumā par visiem klientiem, atsevišķi neizdalot personu pēdējās nodarbošanās veidus, tāpēc statistikas dati nepalīdz saprast, cik no banku sektora darbiniekiem iekārtojušies darbā attiecīgajā periodā.

Šī gada pirmajos trijos mēnešos kopumā darbā iekārtojās 16 402 NVA reģistrētie bezdarbnieki.

Jau ziņots, ka AS «ABLV Bank», kuras akcionāri nolēmuši sākt bankas pašlikvidāciju, aprīlī paziņoja, ka atlaidīs 250 darbiniekus.

Kā toreiz aģentūru LETA informēja «ABLV» grupas komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis, darba attiecības ar virkni no darbiniekiem jau ir vai tiks pārtrauktas līdz aprīļa beigām. Tāpat paredzams, ka līdz gada beigām darba attiecības nāksies pārtraukt vēl ar vairākiem desmitiem darbinieku. Darba attiecības tiek pārtrauktas ar IT speciālistiem, produktu attīstības, mārketinga speciālistiem, hipotekārā kreditēšanas centra darbiniekiem, privātbaņķieriem, viņu asistentiem, klientu centra, administratīvās pārvaldes darbiniekiem, finanšu, risku vadības speciālistiem un citiem.

Bankā darbu turpinās nedaudz vairāk kā 400 darbinieku, savukārt par «ABLV» grupas uzņēmumiem vēl tiek lemts, ņemot vērā tajos plānotās restrukturizācijas un reorganizācijas, skaidroja Eglītis.

«ABLV Bank» problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas («FinCEN») februāra vidū paziņotā, ka tā rosina noteikt sankcijas «ABLV Bank».

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā ECB lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, «ABLV Bank» akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. «ABLV Bank» pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Tāpat ziņots, ka «Rietumu bankas» kopējais darbinieku skaits 2018.gadā ir samazināts par aptuveni 15%, un galvenokārt optimizācija skārusi darbiniekus no klientu apkalpošanas jomām. Aprīļa sākumā bankā strādāja nedaudz mazāk kā 600 darbinieku, aģentūrai LETA sacīja bankas preses sekretāre Eleonora Gailiša.

Viņa norādīja, ka izmaiņas personāla politikā ir pašlaik nepieciešams un neizbēgams solis. «Tas loģiski izriet no lēmuma atteikties no paaugstināta riska klientu apkalpošanas. Varam piebilst, ka uz šo brīdi darbinieku skaita samazināšana pamatā jau ir pabeigta,» teica Gailiša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu