Moldovā astoņi cilvēki notiesāti par karošanu Krievijas atbalstīto teroristu rindās Austrumukrainā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO / EPA

Moldovas tiesa piespriedusi cietumsodus astoņiem pilsoņiem par karošanu prokremlisko kaujinieku pusē Austrumukrainā, ceturtdien paziņojis ģenerālprokurors.

Uzrunājot parlamentu, ģenerālprokurors Eduards Harundžens norādīja, ka Moldovas pilsoņi, kas devušies strādāt uz Krieviju, ir pakļauti arvien lielākam riskam tikt ievilktiem konfliktā, kurā kopš 2014.gada dzīvību zaudējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku.

«Tas notiek, kad brāļi, tēvi un vīri dodas prom strādāt austrumu valstīs, un tur viņi tiek savervēti militāros grupējumos. Dažreiz viņi tur mirst un dažreiz viņi atgriežas mājās, bet viņu rokas ir asiņainas,» norādīja Harundžens.

Vēl 25 Moldovas pilsoņi ir iekļauti starptautiski meklēto personu sarakstā saistībā ar konfliktu Ukrainas austrumos, atklāja ģenerālprokurors.

Attiecības starp Moldovu un Krieviju ir saspringtas pēc abpusējās diplomātu izraidīšanas pagājušajā gadā. Tolaik avoti ziņu aģentūrai «Reuters» atklāja, ka tas daļēji ir saistīts ar Maskavas mēģinājumiem vervēt kaujiniekus Moldovā, lai izmantotu tos Austrumukrainas konfliktā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu