Mežeckis: Es varēju neatkāpties, bet tad būtu konfliktsituācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis pats lūdzis valdei atbrīvot viņu no amata.

Ceturtdien LFF valdes sēdē tika pieņemts lēmums līdzšinējo organizācijas izpilddirektoru Pukinsku paaugstināt amatā, viņam kļūstot par jauno federācijas ģenerālsekretāru un šajā amatā nomainot ilggadējo šo pienākumu veicēju Mežecki.

Pukinsks jaunajā amatā stāsies no 1.jūnija; līdz tam ģenerālsekretāra funkcijas turpinās pildīt Mežeckis. Pukinska ģenerālsekretāra līgums ir spēkā līdz 2020. gada 30. aprīlim.

«Mežeckis pats aicināja valdi viņu atstādināt no amata,» izteicās Pukinsks. «Ļoti pozitīvi, ka izveidojies konstruktīvs dialogs un šī pāreja ir plūstoša, nevis saraustīta. Mežeckim nebūs darba līguma, taču mēneša laikā mums ir jāvienojas par to, kā notiks līguma izbeigšana.»

Savukārt Mečeckis pauda, ka neredzēja nekādu nepieciešamību pretoties un valdei izšķirt, kurš būs ģenerālsekretārs. «Es varēju neatkāpties, bet tad būtu konfliktsituācija. Gribējām sabiedrībai parādīt, ka esam vienoti šajā lietā.»

Mežeckis turpinās darbu federācijas valdē, bet pārejas perioda ietvaros līdz 2019.gada LFF kongresam viņš ieņems organizācijas valdes locekļa pozīciju bez balsstiesībām un ar padomdevēja funkcijām.

Mežeckis LFF ģenerālsekretāra amatā strādā jau kopš 1993.gada.

Pukinsks arī atklāja, ka LFF turpmāk vairs nebūs nepieciešams izpilddirektora amats.

«Mēs ar [federācijas prezidentu] Kasparu Gorkšu uzskatām, ka izpilddirektora amats šajā situācijā vairs nebūs vajadzīgs. Jānis līdz šim pildīja daudz funkciju, kas būtu jāpilda prezidentam, bet šobrīd, ienākot aktīvākam šīs organizācijas vadītājam, es varēšu vairāk fokusēties uz ģenerālsekretāra funkcijām jeb organizācijas iekšējo vadību. Skaidrs, ka būs funkcijas, kas saistītas ar finanšu un attīstības virziena vadību, un, iespējams, būs jāmeklē jauns vadītājs attīstības nodaļā, bet šobrīd es neredzu pamatu izpilddirektora amata saglabāšanai.»

Pagājušajā nedēļā notikušajā LFF ārkārtas kongresā par jauno federācijas prezidentu tika ievēlēts bijušais Latvijas izlases kapteinis Gorkšs, šajā amatā nomainot Gunti Indriksonu, kurš pats atkāpās no šā amata, to ieņemot jau kopš 1996.gada.

Jau iepriekš Gorkšs neslēpa, ka LFF ģenerālsekretāra amatā redz tieši Pukinsku.

Gorkšs par LFF prezidentu ievēlēts uz diviem gadiem, jo šis bija federācijas ārkārtas kongress, bet pēc organizācijas statūtiem nākamās prezidenta vēlēšanas notiks 2020.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu