Soduma balva literatūrā piešķirta Silvijai Bricei un Mārtiņam Zvīdriņam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau sesto reizi piešķirta Ikšķiles novada pašvaldības iedibinātā Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā. Šogad balvas saņēmuši tulkotāja Silvija Brice un rakstnieks Mārtiņš Zvīdriņš.

Silvija Brice balvu saņēmusi par vācu rakstnieka Gintera Grasa pēdējās grāmatas «Par beidzamību» (Apgāds «Zvaigzne ABC») tulkojumu. Žūrija pauž atzinību, ka Silvija Brice literāro darbu ir latviskojusi ar tik cieņpilnu mīlestību, ka ik lappuse šajās poētiskajās atvadās no dzīves kļūst par pieminekli ne tikai slavenajam rakstniekam, bet ikvienam cilvēkam, kurš aizvadījis jēgpilnu mūžu.

Balva piešķirta arī Mārtiņam Zvīdriņam par grāmatu «#Fudzi 161 km» (autora izdevums). Kā vēsta žūrijas locekļi, mūsdienu laikmeta novatoriskā elpa jūtama ikvienā viņa rakstītajā vārdā. Mārtiņš Zvīdriņš apbrīnojami talantīgi īstenojis paša izvirzīto uzdevumu - uzrakstīt brāļa piemiņai veltītu autobiogrāfisku darbu par ceļu uz mērķi. Autors ir ārkārtīgi precīzs detaļās, neierasti atklāts un nežēlīgi patiess pašizpausmēs, un viņa absolūtais ekstremālisms vieš pārliecību, ka jaunajam rakstniekam ir pa spēkam iekarot arī literārās meistarības virsotnes.

Šogad, atzīmējot Dzintara Soduma arhīva nodošanu Rakstniecības un mūzikas muzejam, balvas pasniegšana notiks rakstnieka dzimšanas dienā, 13. maijā, plkst. 13.00 Raiņa un Aspazijas mājā (Rīgā, Baznīcas ielā 30), kur būs apskatāma arī īpaši veidota izstāde no Soduma arhīva materiāliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu