Pensijā devusies ilggadējā Rīgas apgabaltiesas tiesnese Inta Jēkabsone

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Savas aktīvās tiesneša darba gaitas noslēgusi ilggadējā Rīgas apgabaltiesas Civiltiesu kolēģijas tiesnese Inta Jēkabsone, informēja Rīgas apgabaltiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis.

Jēkabsone tiesneša amatā pavadīja 32 gadus.

Saeima Jēkabsoni par tiesnesi Rīgas apgabaltiesā apstiprināja drīz pēc apgabaltiesas atjaunošanas 1995.gadā, pirms tam viņa strādāja par tiesnesi arī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā, bet padomju laikos viņa strādāja Rīgas pilsētas Ļeņina rajona tautas tiesā.

2007.gadā Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija viņai piešķīra pirmo kvalifikācijas klasi, bet 2015.gadā viņai tika piešķirts Tieslietu ministrijas pirmās pakāpes Atzinības raksts un Zelta spalva.

Savas karjeras laikā Jēkabsone skatījusi vairākas nozīmīgas lietas, tostarp prokrieviskā aktīvista Vladimira Lindermana prasību pret bijušo prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu par 5000 latu (7114.36 eiro) piedziņu no viņas, smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») civilprasību pret trim prokuroriem, kā arī bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas llzes Dravenieces prasību par savu atjaunošanu amatā, liecina aģentūra LETA arhīvā pieejamā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu