Jelgavā top skatu tornis un tiek pārbūvētas ēkas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavā, Pils salā, aprises iegūst koka skatu tornis - tur jau uzstādītas torņa nesošās konstrukcijas un uzsākta pārsegumu, kāpņu, margu montāža. Tāpat Jelgavas pilsētas pašvaldība noslēgusi būvdarbu līgumu par ēku Vecpilsētas ielā 14 un Krišjāņa Barona ielā 50 pārbūvi un restaurāciju.

Torņa karkass jau uzsliets visā – apmēram 20 metru – augstumā, un šobrīd tiek montētas kāpnes, starplaukumi, margas, bet kā pēdējais tiks uzlikts jumts. Sāksies arī labiekārtošanas darbi. Paredzēts izbūvēt galveno celiņu, kas vedīs no ieejas vārtiem līdz skatu tornim un reizē tiks demontēts arī esošais nožogojums un uzstādīts jaunais – ar vārtiem, kas aprīkoti ar apmeklētāju plūsmas skaitīšanas ierīci. Vēl Pils salā tiks izveidota 2900 metrus gara veselības taka, kas būs piemērota gan pastaigām, gan nūjotājiem, gan velobraucējiem, bet kā pēdējie objektā tiks veikti atpūtas laukuma labiekārtošanas darbi torņa pakājē, proti, kad praktiski viss jau būs izdarīts, tiks atvestas un uzstādītas mazās arhitektūras formas – koka galdi, soli, atkritumu urnas, informatīvās zīmes, informācijas stendi, velo novietne. Darbi objektā varētu tikt pabeigti mēneša laikā. Darbus Pils salā veic uzņēmums «Smart energy». Būvuzraudzību objektā veic SIA «Latvijas būvuzraugs». Savukārt šogad, turpinot Pils salas labiekārtošanu, Jelgavas pilsētas pašvaldība plāno uzsākt ūdenstūrisma un sporta bāzes projektēšanu.

Savukārt Vecpilsētā darbi noritēs no maija līdz 2019.gada beigām ar SIA «RERE MEISTARI». Objektā būvuzraudzību veiks SIA «Jurēvičs un partneri». Saskaņā ar projekta ieceri, restaurējot un pārbūvējot valsts nozīmes arhitektūras pieminekli – ēku Vecpilsētas ielā 14 un ar to saistīto infrastruktūru – ēku Krišjāņa Barona ielā 50, Jelgavā veidos jaunu tūrisma objektu – Zemgales restaurācijas centru, kas piedāvās restaurācijas pakalpojumus vismaz trim materiālu grupām – tekstilam; arheoloģijai un metālam; stiklam, porcelānam un keramikai. Centrs nodrošinās restauratoru darbnīcu pieejamību kultūrvēsturisko un citu nozīmīgu priekšmetu restaurācijai, iespēju interesentiem klātienē iepazīties un izzināt restaurācijas procesa gaitu, kā arī piedāvās citus tūrisma un izglītojošus pakalpojumus. Plānots, ka centrs savu darbību uzsāks 2020.gada otrajā pusē. Zemgales restaurācijas centra izveide ir daļa no projekta «Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā» ietvaros veicamajām aktivitātēm. Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūrvēsturisko mantojumu Zemgalē, atjaunojot valsts nozīmes kultūras pieminekļus Jelgavā, Dobelē, Bauskā, veidojot tajos jaunus, savstarpēji papildinošus tūrisma pakalpojumus, tādējādi nodrošinot to sociālekonomiskā potenciāla attīstību un integrāciju vietējās ekonomikas struktūrā atbilstoši Jelgavas pilsētas, Bauskas un Dobeles novadu attīstības programmām. Jelgavas pilsētas domes sadarbības partneri projekta īstenošanā ir Bauskas un Dobeles novadu pašvaldības, kā arī Jelgavas Svēto Simeana un Annas pareizticīgo draudze un Jelgavas Romas katoļu draudze.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu