Ziemeļkoreja gatavojas atbrīvot trīs valstī ieslodzītos amerikāņus

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Drīzumā gaidāma trīs Ziemeļkorejā ieslodzīto amerikāņu atbrīvošana, ceturtdien pavēstījusi kāda par sarunu gaitu informēta amatpersona.

Amatpersona atklāja ASV telekanālam CNN, ka Ziemeļkoreja pirms diviem mēnešiem pieņēmusi lēmumu atbrīvot ieslodzītos amerikāņus, un Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho vizītes laikā Zviedrijā martā rosinājis viņu atbrīvošanu.

ASV amatpersonas tolaik uzstāja, ka viņu atbrīvošana «nedrīkst tikt saistīta vai izmantota kodolatbruņošanās jautājuma mīkstināšanai», norādīja informācijas avots.

Ziemeļkorejā apcietinājumā jau ilgu laiku atrodas trīs ASV pilsoņi - Kims Dončuls, Kims Haksons un Kims Sanduks, kurš zināms arī kā Tonijs Kims.

ASV prezidents Donalds Tramps aprīlī paziņoja, ka viņa administrācija «ļoti centīgi» cīnās, lai panāktu ieslodzīto atbrīvošanu.

Tramps trešdien deva mājienu par jaunumiem trīs ieslodzīto amerikāņu jautājumā.

«Kā jau visi zina, iepriekšējā administrācija ilgi lūdza trīs ķīlnieku atbrīvošanu no Ziemeļkorejas darba nometnes, tomēr veltīgi. Esiet gatavi!» Tramps rakstīja tviterī.

Kims Dončuls Ziemeļkorejā tika apcietināts vēl pirms Trampa stāšanās prezidenta amatā, bet abi pārējie tika apcietināti pērnā gada pavasarī. Kims Haksons un Kims Sanduks tika apsūdzēti «naidīgā rīcībā» pret Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna režīmu. Abi strādāja Phenjanas Zinātnes un tehnoloģijas universitātē, kas ir vienīgā privātā universitāte Ziemeļkorejas galvaspilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu