Sarucis «Tallink» pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Igaunijas prāmju operators «Tallink Grupp» šā gada aprīlī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 64 749 pasažierus, kas ir par 2,9% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar 2017.gada aprīli šajā mēnesī šogad pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis tikai šajā maršrutā, bet pārējos reisos reģistrēts kritums.

Pārvadājumos starp Igauniju un Zviedriju «Tallink» pakalpojumus aprīlī izmantoja 87 246 pasažieris, kas ir par 0,9% mazāk nekā pirms gada. Maršrutā starp Igauniju un Somiju pārvadāto pasažieru skaits sarucis par 1,2% un veidojis 401 285, bet reisos starp Somiju un Zviedriju pasažieru skaits samazinājies par 5,7% un bijis 235 992.

Tikmēr kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 789 272, kas ir par 2,3% mazāk nekā pirms gada.

«Tallink» pārvadāto kravu apmērs aprīlī salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada pieauga par 16,5% - līdz 33 159 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits sarucis par 4% - līdz 87 450 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu «Tallink» sāka 2006.gada aprīlī. «Tallink Grupp» no 2014.gada 7.augusta nolēma samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma, un reisi tajā notika reizi divās dienās, starp Rīgu un Stokholmu kursējot vienam prāmim «Isabelle». Tomēr kopš 2016.gada decembra vidus maršrutā kursē arī «Romantika» un līdz ar to līnijā atkal nodrošināta prāmju satiksme katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu