Vīķe-Freiberga: Putinam varētu būt grūtības Krievijas iekšpolitikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Vērtējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējā laika aktivitātes, rodas iespaids, ka viņš ir zaudējis varu savas valsts iekšpolitikā un tagad visos iespējamajos veidos cenšas to tomēr noturēt, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Viņas skatījumā, demonstrējot sevi ārpolitikā, Putins, iespējams, cenšas kompensēt varas zaudēšanu iekšpolitikā. «Es minu, ka varbūt prezidentam Putinam ir grūtības iekšpolitikā, un ka viņš ir sācis īpaši profilēties ar agresīviem, īpašiem ārpolitikas izlēcieniem, lai parādītu, cik viņš tomēr ir atbildīgs, nopietns un gādā par savas zemes drošību,» pieļāva eksprezidente.

Tomēr Vīķei-Freibergai liekas, ka, jo vairāk Putins cenšas demonstrēt savu varu, jo vairāk kļūst skaidrs, ka varas groži slīd ārā viņam no rokām.

Jautāta, cik liela ir Krievijas ietekme Latvijā, kādreizējā prezidente atzina, ka tā ir liela, un ne tikai Latvijā vien. Kopumā Krievija gribot parādīt, ka tā var citām valstīm kaitēt, tādēļ ir pamats to respektēt. «Tas ir mazliet bērnišķīgi, bet tai pašā laikā pietiekami bīstami,» vērtēja Vīķe-Freiberga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu