«Rīgas pasažieru termināla» peļņa pērn sasniegusi € 1,243 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Osta. Ilustratīvs attēls
Osta. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

SIA «Rīgas pasažieru termināls» apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,547 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 33,4% salīdzinājumā ar 2016.gadu, bet uzņēmuma peļņa pieaugusi 4,8 reizes, sasniedzot 1,243 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmuma darbības rezultātus ietekmēja kruīzu kuģu skaita un prāmju līnijas kuģu skaita pieaugums, kā arī iepriekšējos gados veiktie izdevumu optimizācijas pasākumi. Pērn AS «Tallink Latvija», izmantojot «Rīgas pasažieru termināla» sniegtos ostas pakalpojumus, būtiski palielināja kravu apgrozījumu un pasažieru skaitu, prāmju līnijā Rīga-Stokholma-Rīga kuģu kursēšanu nodrošinot katru dienu.

Tāpat pērn «Rīgas pasažieru termināls» turpināja darbu starptautisko investoru piesaistīšanā. Pērn uzņēmums veica pārrunas ar banku «Citadele» par kredīta atmaksas nosacījumu maiņu. Pārskata gada pēdējās dienās ar banku ir noslēgta vienošanās par kredīta atmaksas gala termiņa pagarinājumu līdz 2029.gada 19.decembrim, norādīts ziņojumā.

Šogad «Rīgas pasažieru termināls», sadarbojoties ar Rīgas brīvostas pārvaldi, ir paredzējis veikt kuģu kanāla Daugavas upes gultnes padziļinājuma darbus, kas uzskatāmi par noslēdzošo fāzi «Rīgas pasažieru termināla» 2016.gadā veiktajiem Daugavas upes gultnes pie piestātnēm noteiktā dziļuma atjaunošanas un upes gultnes nostiprināšanas darbiem, kas nodrošinās kruīza kuģiem ar dziļu iegrimi nonākt un pietauvoties pie pasažieru termināla piestātnēm.

Nākotnē paredzēts turpināt darbu pie investoru piesaistes, palielināt ostas pakalpojumu sniegšanas jaudas un kapacitāti - pilnībā modernizējot Rīgas pasažieru ostu, tostarp izbūvējot jaunu termināla ēku, kā arī uz «Rīgas pasažieru termināla» īpašumā un apsaimniekošanā esošā zemes uzbūvēt viesnīcu, biroju ēkas, atzīmēts vadības ziņojumā.

«Rīgas pasažieru termināls» 2016.gadā strādāja ar 2,657 miljonu eiro apgrozījumu un 258 865 eiro peļņu.

«Rīgas pasažieru termināls» dibināta 2002.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. Kompānijas 45% daļas pieder Igaunijā reģistrētai kompānijai «Osauhing Abergren», tikpat daļu pieder Apvienotajā Karalistē reģistrētam uzņēmumam «Nordheim Investments Limited». Pa 5% pieder uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Valērijam Barjeram un Kiprā reģistrētai «Experty Limited».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu