Pēc Sanpaulu augstceltnes ugunsgrēka par pazudušiem tiek uzskatīti 49 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANDOUT / SAO PAULO FIRE DEPARTMENT / AFP

Pēc otrdienas ugunsgrēka skvoteru apdzīvotā augstceltnē Brazīlijas lielākās pilsētas Sanpaulu centrā par pazudušiem tiek uzskatīti 49 cilvēki, trešdien pavēstīja ugunsdzēsēji.

«Ugunsdzēsības dienests turpina meklēšanu šobrīd ar 27 automašīnām un 80 ugunsdzēsējiem,» departaments pavēstīja tviterī. «49 ir pazuduši.»

Amatpersonas nepaskaidroja, vai pazudušie, domājams, gājuši bojā, vai arī viņi negadījuma brīdī nav bijuši ēkā.

24 stāvu ēkā, kur savulaik bijusi policijas galvenā mītne, mitinājušās 146 bezpajumtnieku ģimenes, sacīja amatpersonas.

Amatpersonas joprojām nevar pateikt, kas tieši ugunsgrēku izraisījis.

Glābēju komandas kopā ar dienesta suņiem lēnām pārmeklē gruvešus, kas joprojām ir karsti, cenšoties atrast izdzīvojušos.

Sanpaulu ir Brazīlijas finanšu galvaspilsēta un Latīņamerikas pilsēta ar lielāko iedzīvotāju skaitu, tomēr tajā vērojama krasa ekonomiskā nevienlīdzība.

Nabadzīgas ģimenes bieži vien nelikumīgi ievācas pamestās ēkās, uzslej savas teltis un būdas uz brīvas zemes, dažkārt līdzās turīgiem rajoniem.

Centriski labējais prezidents Mišels Temers apmeklēja traģēdijas vietu, bet nelaipnās sagaidīšanas dēļ bija spiests to steigā pamest.

Sprādziens ēkas ceturtajā stāvā notika otrdienas naktī, liesmas strauji apņēma stāvu pēc stāva. Dzēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 170 ugunsdzēsēju, kas centās evakuēt cilvēkus, tomēr 90 minūtes pēc ugunsgrēka sākuma augstceltne sagruva.

Kā izteicies Sanpaulu gubernators Mārsiu Fransa, tādu vai citādu traģēdiju varēja paredzēt, jo šī ēka sākotnēji nebija celta kā dzīvojamā māja. Pēc viņa teiktā, šai rajonā ir aptuveni 150 ēkas, kas apdzīvotas nelikumīgi, bet juridiski ir ļoti grūti panākt, lai iemītnieki atstāj vecās un savu laiku nokalpojušās mājas.

Pēc ugunsdzēsēju teiktā, iedzīvotāji bija veikuši nelikumīgas pārbūves, kas veicināja liesmu izplatīšanos, - izvākuši liftus, un tukšajās liftu šahtās kā skursteņos izveidojusies spēcīga vilkme. Mājā bijis savākts arī daudz labi degošu lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu