Kanādas hokejists Ekblads: Latvijas izlasē ir vairāki prasmīgi spēlētāji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja izlasē ir vairāki prasmīgi spēlētāji, pēc otrdien gūtās uzvaras pret Latvijas valstsvienību atzina Kanādas izlases aizsargs Ārons Ekblads.

Latvijas hokeja izlase otrdien «Arēnā Rīga» ar rezultātu 1:6 zaudēja zvaigžņotajai Kanādas izlasei, līdz ar to gatavošanos pasaules čempionātam noslēdzot bez pārbaudes spēlēs izcīnītām uzvarām.

Pēc spēles viens no talantīgākajiem Kanādas hokejistiem Ārons Ekblads, kuru 2014.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar pirmo numuru izraudzījās Floridas «Panthers» vienība, izteicās, ka Latvijas komandas sastāvā ir vairāki prasmīgi spēlētāji.

«Spēles pirmo trešdaļu iesākām lēni, bet aizvadījām labu otro un trešo periodu. Izpildījām dotos uzdevumus un uzvarējām maču,» spēles gaitu komentēja Ekblads. «Esam aizvadījuši dažus treniņus, un šī bija pirmā mūsu spēle. Noteikti vēl uzlabosim savu sniegumu.»

«Latvijas komandā bija vairāki prasmīgi spēlētāji, kuri centās apspēlēt pretiniekus un veidot izspēles, taču mūsu vārtsargs spēlēja ļoti labi. Latvijas vienība spēlēja diezgan agresīvi un veidoja ātrus uzbrukumus. Tas mums atsevišķās situācijās radīja grūtības, tomēr veiksmīgi ar tām tikām galā,» turpināja aizsargs.

Floridas «Panthers» kapteiņa asistents atzina, ka pieņemt lēmumu par spēlēšanu Kanādas izlasē bija viegli. «Gribēju spēlēt jau pagājušajā gadā, taču traucēja savainojumi. Šogad jūtos pagodināts būt šeit.»

Ekblads arī veltīja atzinīgus vārdus Latvijas galvaspilsētai. «Rīga ir skaista vieta un vecpilsēta ir lieliska. Prieks, ka kopā ar komandu varējām labi pavadīt šeit laiku.»

Kanādas izlases aizsargs arī noteica, ka pasaules čempionātā viņa pārstāvētā valstsvienība neļaus pretiniekiem gūt vieglus vārtus. Tāpat viņš stāstīja, ka izlases kapteini un lielāko zvaigzni Konoru Makdeividu pazīst labi un treniņos ar viņu tiek galā.

Savukārt Kanādas izlases debitants Žans-Gabriels Pažo izteicās, ka savā vienīgajā pārbaudes spēlē kanādieši demonstrēja atzīstamu sniegumu. «Uzskatu, ka mūsu savstarpējā sadarbība uzlabojas. NHL aizvadījām 82 spēles, kurās spēlējām viens pret otru. Domāju, ka mūsu komandas ķīmija aizvadītajā mačā bija diezgan laba. Joprojām ir detaļas, ko var uzlabot sistēmā, taču nākamajos treniņos ar to tiksim galā.»

«Spēlēt uz lielā laukuma ir savādāk. Ir vairāk jāslido un mazliet citādāk jāspēlē aizsardzības zonā. Mums bija tikai viens noraidījums, un domāju, ka paveicām labu darbu. Arī vārtsargiem spēlēt uz lielā laukuma ir citādi, taču kopumā mūsu komandā ir labi hokejisti,» adaptēšanos lielajiem laukumiem komentēja Pažo, kurš ir kapteiņa asistents Otavas «Senators» vienībā.

Arī Pažo atzina, ka Rīgā juties labi. «Rīga ir skaista un tīra pilsēta. Daudz pastaigājāmies pa Vecrīgu. Cilvēki šeit pret mums izturējās jauki.»

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu