Roberts Bukarts pildīs kapteiņa pienākumus pasaules čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Roberts Bukarts pasaules čempionātā Dānijā pildīs Latvijas hokeja valstsvienības kapteiņa pienākumus, trešdien preses konferencē paziņoja komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Pasaules čempionātā Hārtlija asistenti komandas treneru štābā būs Artis Ābols, Žaks Klutjē un Edgars Masaļskis.

Savukārt komandas kapteiņa pienākumi uzticēti Robertam Bukartam, bet viņa asistenti būs Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Kristaps Sotnieks.

Joprojām saglabājas cerība, ka uzbrucējs Teodors Bļugers varētu pievienoties Latvijas izlasei čempionāta laikā, bet viss būs atkarīgs no NHL kluba Pitsburgas «Penguins» sekmēm Stenlija kausa izcīņā.

Komandā šobrīd ir 27 spēlētāji, starp kuriem seši - vārtsargs Matīss Edmunds Kivelnieks, aizsargi Kristaps Zīle un Kristiāns Rubīns, kā arī uzbrucēji Rūdolfs Balcers, Oskars Batņa un Ņikita Jevpalovs pasaules čempionātā vēl nav spēlējuši. Tiesa, čempionātam var pieteikt 25 spēlētājus.

«Mērķa izvirzīšana ir pagātnes palieka,» sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. «Zinām, kā mums gājis ar sastāva komplektāciju. Mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē.»

«Rēķinos ar komandu, ka tā ar savu raksturu līdzjutējiem sagādās patīkamus mirkļus. Treneru kolektīvam bija ļoti laba izvēle, bija grūti sastādīt komandu. Pirmajās pārbaudes spēlēs investējām nākotnē, iespēlējot jaunos hokejistus, lai viņi izjūt kā tas ir - uzvilkt Latvijas izlases kreklu,» sacīja Hārtlijs.

LHF trešdien paziņoja, ka pēc pārbaudes mača pret Kanādu no Latvijas izlases kandidātu loka atskaitīti četri hokejisti - aizsargi Ēriks Ševčenko un Artūrs Salija, kā arī uzbrucēji Egils Kalns un Māris Bičevskis.

Kā jau varēja prognozēt, kā pēdējais no kandidātu loka atskaitīts vārtsargs Uldis Čalpa, kurš kļuvis lieks pēc Kristera Gudļevska, Elvja Merzļikina un Matīsa Edmunda Kivlenieka pievienošanās valstsvienībai.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Kristers Gudļevskis (Bridžportas «Sound Tigers», AHL), Matīss Edmunds Kivlenieks (Klīvlendas «Monsters», AHL);

aizsargi - Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Edgars Siksna (Karagandas «Sarjarka», VHL), Kristiāns Rubīns (Medisinhetas «Tigers», WHL); Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», KHL), Ralfs Freibergs (Zlīnas «Aukro Berani», Čehija), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas «Mountfield», Čehija);

uzbrucēji - Roberts Bukarts («Aukro Berani»), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Rodrigo Ābols («Orebro», Zviedrija), Rūdolfs Balcers (Sanhosē «Barracuda», AHL), Rihards Bukarts (Belīnes «Eisbaren», Vācija), Andris Džeriņš («Mountfield»), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «Lions», Šveice), Teodors Bļugers (Vilksbāres/Skrentonas «Penguins», AHL).

Pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā sāksies jau piektdien, bet Latvijai pirmā spēle iecerēta sestdien pret Norvēģiju. Latvijas valstsvienība savas spēles aizvadīs Herningā B apakšgrupas ietvaros, kur bez tās un Norvēģijas spēlēs arī Kanāda, Somija, ASV, Vācija, mājiniece Dānija un Dienvidkoreja. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu