Aicina NATO «StratCom» izvērtēt Kremļa propagandas ietekmi ARTE sižetā par Latviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) vēstulē NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jeb «StratCom» direktoram Jānim Sārtam aicinājusi izvērtēt Kremļa propagandas ietekmi Vācijas telekanāla «Arte» demonstrētajā filmā, informēja politiskā spēka pārstāve Dace Kalniņa.

Nacionālajā apvienībā norāda, ka populārā Vācijas telekanāla «Arte» demonstrētā pusstundu ilgā «Latviju nomelnojošajā un tendenciozā filma» «RE:Kultūru cīņa Latvijā. Bailes no krievu minoritātes» aprīlī tika demonstrēta plašai Eiropas auditorijai, tāpat to joprojām iespējams brīvi noskatīties telekanāla tīmekļa vietnē arhīvā.

«Šī pusstundu garā pārraide satur klaji melīgus, Latviju nomelnojošus un pazemojošus apgalvojumus par krievu valodas un tās lietotāju diskrimināciju Latvijā. Šāds naratīvs plaši tiek izmantots Maskavas stratēģiskajā komunikācijā ar mērķi graut Latviju un vājināt NATO partneru atbalstu tai,» vēstulē Sārtam uzsver nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš norāda, ka «Arte» kanāla pārstāvis Latvijā esot kādreizējais Krievu kopienas un Latvijas Krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas (LAŠOR) aktīvists, žurnālists Igors Vatoļins, kurš esot tieši saistīts ar šīs pārraides veidošanu. Savulaik viņš pieteica badastreiku, tā protestējot pret izglītības pilnīgu pāreju uz latviešu valodu, norāda Dzintars. Arte publiskotajā pārraidē tā autors Vatoļins esot intervējis un plaši atspoguļojis savu politisko domubiedru - Elizabetes Krivcovas, Josifa Korena un Tatjanas Ždanokas uzskatus par krievu valodas diskrimināciju Latvijā, norāda VL-TB/LNNK pārstāvji.

«Aicinām NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru izvērtēt «Arte» televīzijas pārraides ietekmi uz Latvijas NATO partnervalstu sabiedrisko domu, kā arī ieteikt pasākumus, lai pretdarbotos Kremļa naratīva izplatīšanai NATO valstu audiovizuālajos medijos,» politiskā spēka vārdā šādu aicinājumu vēstulē paudis Dzintars.

Latvijas vēstniecība Vācijā jau ir vērsusies par šo pārraidi minētajā telekanālā, norādot uz Latviju nomelnojošu un sagrozītu informāciju. Pēc tā telekanāla tīmekļa vietnē precizēts ievadteksts. Tajā iepriekš esot ticis nepatiesi norādīts, ka lielākā daļa krievu izcelsmes iedzīvotāju Latvijā ir nepilsoņi un līdz ar to viņiem nav arī nekādu tiesību, informēja nacionālajā apvienībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu