«Madara Cosmetics» apgrozījums pieaudzis par 27%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kosmētikas ražotāja «Madara Cosmetics» koncerna apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī pieaudzis par 27% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, sasniedzot 2,444 miljonus eiro, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji skaidro, ka apgrozījuma pieaugums pamatā sasniegts veiksmīgi turpinot līdzšinējo tirgu apguvi. Straujākā izaugsme bijusi Eiropas Savienības valstīs, neiekļaujot Latviju, kur apgrozījums audzis par 38%, savukārt Latvijā kompānijas apgrozījums palielinājies par 25%. Tajā pašā laikā «Madara Cosmetics» realizācijas apmēri ārpus Eiropas Savienības 2018.gada pirmajā ceturksnī samazinājušies par 4%.

«Kopumā uzņēmuma esošajos tirgos valda pozitīvs noskaņojums un ir redzams potenciāls attīstības turpināšanai arī nākamajos šā gada ceturkšņos, saglabājot 2018.gada apgrozījuma prognozi 10 miljonu eiro apmērā,» piebilst kompānijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka «Madara Cosmetics» apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 7,402 miljoni eiro, kas ir par 26,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 54,1%, sasniedzot 1,238 miljonus eiro.

«Madara Cosmetics» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» alternatīvajā tirgū «First North».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu