Ovečkins nodrošina «Capitals» vienībai vadību sērijā pret «Penguins»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Krievu uzbrucējam Aleksandram Ovečkinam gūstot uzvaras vārtus pašā pamatlaika izskaņā, Vašingtonas «Capitals» otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla trešajā spēlē izbraukumā ar 4:3 (0:0, 2:3, 2:0) pārspēja Pitsburgas «Penguins», sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1 vadību.

Ovečkins ar precīzu raidījumu izcēlās vienu minūti un septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām, nodrošinot viesiem no Vašingtonas uzvaru. Vēl pirms trešās trešdaļas «Capitals» atradās iedzinējos ar 2:3, tomēr noslēdzošajās 20 minūtēs pa vārtiem guva Mets Niskanens un Ovečkins.

Krievu uzbrucējs vārtus guva pēc smagas cīņas vārtu priekšā, jo viņa pirmais metiens trāpīja pa stabu.

«Vispirms trāpīju pa vārtu stabu. Labi, ka jau tad necēlu rokas augšā, lai svinētu, bet turpināju cīņu, un veiksme bija mana sabiedrotā,» izteicās Ovečkins, kurš ar vārtiem izcēlies jau četrās spēlēs pēc kārtas, kopumā šajā laikā atzīmējoties ar pieciem precīziem raidījumiem.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla trešajā spēlē Vinipegas «Jets» savu skatītāju priekšā ar 7:4 (0:3, 4:0, 3:1) uzveica regulārā čempionāta uzvarētāju Nešvilas «Predators», arī sērijā panākot 2-1.

Pirmās trešdaļas laikā «Jets» nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr otrajā periodā pilnībā mainīja spēles raksturu, gūstot četrus vārtus pēc kārtas, turklāt trīs no tiem - tikai divu minūšu un 51 sekundes laikā.

Lai arī 48. minūtē «Predators» komandā spēlējošais zviedrs Filips Fošbergs panāca neizšķirtu 4:4, cīņas 56. minūtē Bleiks Vīlers «Jets» sastāvā guva uzvaras vārtus, bet vēl divas ripas mājinieki noslēgumā raidīja tukšos pretinieku vārtos.

«Pirmajā trešdaļā nedaudz dabūjām pa zobiem, tomēr šajā sezonā ikreiz pēc šādiem pavērsieniem esam pratuši saņemties. Mūsu pirmais uzdevums bija uzvarēt otro periodu un atgriezt sevi spēlē, kas arī izdevās,» apmierināts bija Vīlers.

Otrā Austrumu konferences pusfinālā Tampabejas «Lightning» cīnās neizšķirti 1-1 ar Bostonas «Bruins», bet Rietumu konferencē Vegasas «Golden Knights» ar 2-1 ir vadībā pret Sanhosē «Sharks».

Pērn Stenlija kausa finālā «Penguins» ar 4-2 uzvarēja «Predators» komandu, pitsburgiešiem pie kausa tiekot otro gadu pēc kārtas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu