Latvijas Eirovīzijas cerība Laura Rizoto devusies uz Portugāli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārcis Gaujenietis

Dziedātāja Laura Rizoto (Laura Rizzotto) un Latvijas delegācija devusies uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē, informē Latvijas Televīzijā. Otrdien Latvijas delegācija un mūsu pārstāve starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā aizlidoja uz Portugāli, bet trešdien dziedātāja pirmo reizi kāps uz lielās skatuves, lai izmēģinātu savu priekšnesumu. Rizoto Latviju starptautiskajā konkursā pārstāvēs ar pašas sarakstīto dziesmu «Funny Girl», kas uzvarēja Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursā «Supernova».

Kopā ar Latvijas pārstāvi uz Portugāli devās arī viņas fona vokālisti Iluta Alsberga, Antra Kūmiņa, Kristīne Pastare un Edgars Zvirbulis, skaņu režisors Pablo San Martins, Lauras mamma un menedžere Adriana Rizoto, kā arī Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska. Lisabonā delegācijai pievienosies arī fotogrāfs un operators Kevins Čiu, kas iemūžinās Rizoto gaitas Portugālē.

Tērpu un stilu Rizoto Eirovīzijas priekšnesumam ir veidojusi zīmola «Baronessa» dizainere Marta Bērzkalna. Lai sagatavotu lielās skatuves priekšnesumu, ar Lauru strādāja arī horeogrāfe Līga Liberte. Lai popularizētu Rizoto dziesmu «Funny Girl» ārpus Latvijas, tika izmantota konkursa «Supernova» atbalstītāja «Ondo.lv» piešķirtā stipendija.

Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas šogad norisināsies jau 63. reizi, Portugāles galvaspilsētā Lisabonā notiks pirmo reizi, pateicoties Salvadora Sobrala uzvarai pērn ar dziesmu «Amar pelos dois». Kopumā konkursā piedalīsies 43 dalībvalstis un finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, kas notiks 8. maijā un 10. maijā. Izšķirošā cīņa par uzvaru šā gada dziesmu konkursā norisināsies lielajā finālā 12. maijā.

Rizoto konkursa uzstāsies otrajā pusfinālā ar 14. kārtas numuru. Latvijas pārstāvei būs jākonkurē ar Norvēģijas, Rumānijas, Serbijas, Sanmarīno, Dānijas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Austrālijas, Gruzijas, Polijas, Maltas, Ungārijas, Zviedrijas, Melnkalnes, Slovēnijas un Ukrainas pārstāvjiem.

Abus starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē kanālā «LTV1». Latvijas pārstāves un Latvijas delegācijas gaitām Portugālē varēs sekot līdzi ne tikai Latvijas Televīzijas un konkursa «Supernova» sociālo tīklu kontos, bet arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu