20 000 demonstrantu aicina Armēnijas parlamentu atbalstīt Pašinjana kandidatūru premjera amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GLEB GARANICH / REUTERS

Vismaz 20 000 Armēnijas opozīcijas līdera Nikola Pašinjana atbalstītāju otrdien pulcējušies Erevānas centrā, kur uz lielā ekrāna vērojama tiešraide no parlamenta sēdes, kurā jāievēl jaunais valsts premjerministrs.

Demonstranti vēcina Armēnijas karogus un skandē «Pašinjans ir premjers!». Tikmēr pats opozīcijas līderis, uzrunājot likumdevējus, brīdinājis, ka valsts tiks ierauta «dziļā politiskajā cunami», ja valdošā Republikāņu partija neatbalstīs viņa kandidatūru premjerministra amatam.

Opozīcijas partija «Jelk» («Izeja») sēdes sākumā oficiāli paziņoja, ka izvirza Pašinjanu valdības vadītāja amatam. Lai gan viņš ir vienīgais kandidāts, ievēlēšanai viņam nepieciešamas vismaz 53 balsis, bet 58 no 105 deputātu mandātiem parlamentā kontrolē Republikāņu partija.

«Ir informācija, ka [bijušie prezidenti] Seržs Sargsjans un Roberts Kočarjans, šis slavenais tendēms, plāno nokļūt atpakaļ pie varas,» paziņojis Pašinjans. «Gribu viņus brīdināt - kungi, aplami uzskatot tautas iecietību par vājuma pazīmi, var izcelties patiess politiskais cunami.»

«Aicinu ikkatru iznākt ielās, jo viņi atkal vēlas nozagt tautai tās uzvaru,» viņš piebildis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu