Pirmdien pārspēts 30.aprīļa nacionālais siltuma rekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RAFAL GUZ / PAP

Pirmdienas pēcpusdienā Daugavpils novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +25,4 grādiem, par vienu grāda desmitdaļu labojot 30.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekordu visas valsts mērogā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Iepriekšējais 30.aprīļa siltuma rekords Latvijā bija +25,3 grādi 1977.gadā.

Arī šī gada 9.aprīlī Daugavpilī, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +22,8 grādiem, tika pārspēts attiecīgā datuma nacionālais siltuma rekords.

Aprīļa pēdējā dienā jauns siltuma rekords tika sasniegts arī Skrīveros, kur par 0,3 grādiem pārspēti 1987.gadā reģistrētie +23,5 grādi, savukārt Bauskā ar tādu pašu temperatūru atkārtoti sasniegts 1987.gada 30.aprīļa siltuma rekords.

Vēsākā pirmdiena bija Kolkā, kur gaisa temperatūra nepakāpās augstāk par +10,5 grādiem.

Naktī uz otrdienu Latviju šķērsoja aukstā atmosfēras fronte, kas atnesa pērkona lietusgāzes, vietām tās bija spēcīgas un kopā ar lielām vēja brāzmām. Liepājas un Rīgas ostā vēja brāzmu spēks sasniedza 20 metru sekundē, Kolkā - 22 metrus sekundē, bet novērojumu stacijā jūras krastā Daugavgrīvā divos naktī reģistrētas brāzmas līdz pat 26 metriem sekundē.

Otrdiena Latvijā ir pārsvarā saulaina, nedaudz vairāk mākoņu valsts austrumos un vietām Kurzemē, kur daļā piekrastes saglabājas migla. Gaisa temperatūra dienas vidū no +7..+9 grādiem Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī līdz +21..+23 grādiem Sēlijā un Latgalē.

Jau ziņots, ka naktī no 30.aprīļa uz 1.maiju, ko Eiropā pazīst kā Valpurģu nakti, Latvijā reģistrēti vairāk nekā desmit tūkstoši zibens uzliesmojumu, liecina «LightningMaps.org» dati. Iepriekšējo reizi tik intensīva zibeņošana Latvijā bija pērnā gada augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu