Latvijas hokejisti uzņem zvaigžņoto Kanādas valstsvienību

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālā hokeja komanda pēdējā pārbaudes mačā pirms pasaules čempionāta (PČ) Dānijā šodien «Arēnā Rīga» uzņems zvaigžņoto Kanādas izlasi, kas tiek uzskatīta par gaidāmā turnīra galveno favorīti. Spēle sāksies plkst. 17, un to tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Kanādas izlases rindās būs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) spīdeklis Konors Makdeivids. Tieši viņš izraudzīts par kanādiešu kapteini pasaules čempionātā, kamēr viens no viņa palīgiem būs Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo «Sabres» sastāvā Raiens O'Reilijs.

Makdeivids šosezon Edmontonas «Oilers» sastāvā izcēlās ar 108 punktiem (41 vārti un 67 piespēles).

«Biju ar viņu Edmontonas «Oilers» nometnē. Supertalants. Tādi ir retums. Būs interesanti pavērot viņu darbībā un pacīnīties laukumā. Centīsimies viņu izslēgt no spēles un neļaut viņam iemest vārtus,» sarunā ar TVNET par Makdeividu sacīja Rihards Bukarts.

Šī Latvijas komandai būs noslēdzošā, devītā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta. Līdzšinējās sagatavošanās spēlēs Latvija visās piedzīvojusi zaudējumu. Divas reizes latvieši piekāpās Norvēģijai ar 2:3 un 2:6, divreiz ar rezultātu 1:4 Slovākijai, 0:3 un 0:5 spēlēs pret Somiju, kā arī 1:2 papildlaikā un 0:3 pret Šveici.

«Pārbaudes mačs pret Kanādu ir kā laba dāvana hokeja līdzjutējiem, kuri mums vienmēr bijuši labi atbalstītāji. Tā šosezon būs pēdējā spēle Latvijā, turklāt tā ir iespēja atnākt un redzēt klātienē NHL superzvaigznes. Arī mēs centīsimies parādīt labāko hokeju,» piebilda Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.

«Mūsu komandai tas būs liels izaicinājums. Kanādas izlase sastāv no augstākās klases NHL hokejistiem, kas mums vēl būs lielāks pārbaudījums,» Latvijas Hokeja federācija citē mūsu vienības galveno treneri Bobu Hārtliju.

«Priekš mūsu izlases un Latvijas hokeja faniem šī spēle unikāli hokeja svētki,» skaidroja Hārtlijs.

«Esam pietiekami atpūtušies un pēc ledus treniņiem atguvuši savu fizisko formu, kas ir ļoti svarīgi, jo pasaules čempionāts ir ilgs turnīrs. Jo tuvāk ir turnīrs, jo vairāk uzlabojam savu spēli,» izteicās Raiens O'Reilijs. «Spēle būs interesanta. Noteikti būs laba atmosfēra, jo latviešiem ļoti patīk hokejs.

Sagaidāms, ka mājinieki cīnīsies līdz galam un būs smagi. Visu vajadzēs nopelnīt pašiem.»

«Visa Kanādas izlase ir talantīga. Nedrīkstam ļaut viņiem ieskrieties, un jāmēģina noķert viņus uz pretuzbrukumiem, lai gūtu vārtus,» portālam TVNET teica Mārtiņš Karsums.

Pasaules čempionātā, kas sāksies jau piektdien, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, mājinieci Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu