Karsums: Izpildījums vēl nedaudz klibo, taču esam labāk saspēlējušies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasei vēl nedaudz jāpiestrādā, lai laukumā izdotos izpildīt galvenā trenera Boba Hārtlija norādes, taču spēlētāji ir labāk saspēlējušies viens ar otru, pirmdien pēc treniņa sarunā ar TVNET sacīja Mārtiņš Karsums.

Pasaules čempionātā Karsums nav spēlējis kopš 2010. gada, jo allaž pēc klubu sezonas nācies dziedēt savainojumus. Pašlaik 32 gadus vecais uzbrucējs atzīst, ka pašsajūta 4 dienas pirms pasaules čempionāta ir krietni labāka nekā bija Latvijas izlases treniņnometnes sākumā.

«Ir krietni vieglāk nekā tad, kad sāku trenēties. Pirmie treniņi bija diezgan smagi. Bija iedota arī neliela pauze [atpūta]. Šodien jau jūtos daudz labāk,» pastāstīja Karsums.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadījusi 8 pārbaudes spēles, visās piedzīvojot zaudējumu. Divas reizes latvieši piekāpās Norvēģijai ar 2:3 un 2:6, divreiz ar rezultātu 1:4 Slovākijai, 0:3 un 0:5 spēlēs pret Somiju, kā arī 1:2 papildlaikā un 0:3 pret Šveici.

Karsums piedalījies pēdējos 4 no šiem 8 pārbaudes mačiem, spēles sākot vienā uzbrucēju virknējumā kopā ar Miku Indraši un Rodrigo Ābolu.

«Domāju, ka visi saprot trenera prasības, bet izpildījums vēl nedaudz klibo. Es teiktu, ka ir labāk nekā sākumā. Vairāk vai mazāk maiņas ir kļuvušas skaidrākas, varam iespēlēties. Iet uz labo pusi. Protams, nepatīkami zaudēt vairākas spēles pēc kārtas. Jārealizē [vārtu gūšanas] momenti,» norādīja Karsums.

Otrdien, 1. maijā, plkst. 17:00, «Arēna Rīga» paredzēta pārbaudes spēle, kurā Latvijas izlase noslēgs gatavošanās ciklu pasaules čempionātam, tiekoties ar spēcīgo Kanādas valstsvienību.

«Čempionāta režīmā spēlējām jau pret Slovākiju un Šveici. Gatavojamies čempionātam, nevar spēlēt ar 50% atdevi, tad nav jēga iet laukumā. Rīt [otrdien] noslēdzošā spēle, pretī ļoti nopietns pretinieks. Jācīnās, jāpilda Boba [Hārtlija] norādījumi un jācenšas ierobežot kanādiešu ātrums. Viņiem tas ir liels,» sacīja uzbrucējs.

Kanādas sastāvā būs pēdējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids. 21 gadu vecais kanādietis šosezon Edmontonas «Oilers» sastāvā izcēlās ar 108 punktiem (41 vārti un 67 piespēles), bet pagājušajā sezonā viņš bija rezultatīvākais ar 100 punktiem (30+70).

«Nenormāls talants un, protams, arī darbs ir ieguldīts liels. Taču visa Kanādas izlase ir talantīga. Nedrīkstam ļaut viņiem ieskrieties, un jāmēģina noķert viņus uz pretuzbrukumiem, lai gūtu vārtus,» teica Karsums.

«Gribētos, lai fani nāk un atbalsta mūs. Līdzjutēji mums palīdz kā 7. laukuma spēlētājs. Gribētu, lai rīt [otrdien] būtu pilnas tribīnes. Paldies tiem, kuri atnāks uz maču,» piebilda Latvijas izlases uzbrucējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu