Rihards Bukarts: Kopā ar Makdeividu biju «Oilers» nometnē. Viņš ir supertalants

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) vicečempions Rihards Bukarts pozitīvi vērtē aizvadītās klubu sezonas beigas, un ar nepacietību gaida iespēju doties laukumā Latvijas izlases rindās pārbaudes spēlē pret spēcīgo Kanādu, sarunā ar TVNET pirmdien pēc valstsvienības treniņa atzina uzbrucējs.

Patlaban 22 gadus vecais Bukarts atstāja Rīgas «Dinamo» komandu vienu spēli pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas beigām. Latvijas klubs izrādīja pretimnākšanu, abpusējas vienošanās rezultātā ļaujot uzbrucējam sezonu noslēgt Berlīnes «Eisbaren» komandā.

Pagājušajā ceturtdienā «Eisbaren» komanda piedzīvoja zaudējumu Vācijas čempionāta finālsērijā, atzīstot Minhenes «Red Bull» vienības pārākumu ar 3-4. Kaut arī klubu sezona noslēgta ar zaudējumu, Bukarts ar pozitīvām emocijām pievienojies Latvijas izlasei.

«Emocijas tāpat ir pozitīvas. Zaudēt 7. spēlē izbraukumā nav jau nekas slikts. Tāds ir hokejs. Bija prieks būt daļai no komandas, kas aizvadīja lielisku sezonu,» pastāstīja Bukarts.

Latvijas izlases uzbrucējs Vācijas augstākās līgas regulārajā čempionātā aizvadīja 2 spēles un atdeva 1 rezultatīvu piespēli, bet «play-off» turnīrā viņam 16 mačos 4 vārti un 4 piespēles.

Berlīnes «Eisbaren» komandas mājas spēles šosezon vidēji apmeklēja vairāk nekā 11,3 tūkstoši līdzjutēju, kas ir 4. labākais rādītājs Eiropā aiz Šveices kluba «SC Bern» (16,3 tūkstoši), KHL klubiem Sanktpēterburgas SKA (11,8) un Minskas «Dinamo» (11,7).

«Bieži uz spēlēm bija 15 000 līdzjutēju. Laikam jau tas nozīmē, ka rādījām labu šovu - spēlējām labu hokeju. Tās bija fantastiskas emocijas, kuras centīšos pārnest uz Latvijas izlasi,» sacīja Bukarts.

Jaunākais no brāļiem Bukartiem sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas «Aukro Berani», bet novembrī viņš pievienojās Rīgas «Dinamo». Čehijā viņš 17 spēlēs guva 2 vārtus un atdeva 2 rezultatīvas piespēles, bet KHL viņam 1 vārti 14 spēlēs.

«Negribu salīdzināt līgas, tas ir grūti. Vienkārši centos rādīt savu labāko sniegumu. Treneris [Vācijā] man uzticējās, deva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā un pirmajās divās maiņas. Gan treneri, gan kluba vadību apmierināja mans sniegums. Par to ir patiess prieks,» teica Bukarts.

Otrdien, 1. maijā, plkst. 17:00, «Arēna Rīga» paredzēta pārbaudes spēle, kurā Latvijas izlase noslēgs gatavošanās ciklu pasaules čempionātam, tiekoties ar spēcīgo Kanādas valstsvienību. Tās sastāvā būs pēdējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids.

21 gadu vecais kanādietis šosezon Edmontonas «Oilers» sastāvā izcēlās ar 108 punktiem (41 vārti un 67 piespēles), bet pagājušajā sezonā viņš bija rezultatīvākais ar 100 punktiem (30+70). 2015. gadā Makdeividu izvēlējās ar 1. numuru NHL draftā. Bukarts togad kopā ar nākamo NHL superzvaigzni trenējās jauno spēlētāju pirmssezonas nometnē.

«Biju ar viņu Edmontonas «Oilers» nometnē. Supertalants. Tādi ir retums. Būs interesanti pavērot viņu darbībā un pacīnīties laukumā. Centīsimies viņu izslēgt no spēles un neļaut viņam iemest vārtus,» sacīja Bukarts.
«Pārbaudes mačs pret Kanādu ir kā laba dāvana hokeja līdzjutējiem, kuri mums vienmēr bijuši labi atbalstītāji. Tā šosezon būs pēdējā spēle Latvijā, turklāt tā ir iespēja atnākt un redzēt klātienē NHL superzvaigznes. Arī mēs centīsimies parādīt labāko hokeju,» piebilda Latvijas izlases uzbrucējs.

Rihards Bukarts pērn debitēja Latvijas izlases rindās, turklāt savā pirmajā spēlē guva vārtus pārbaudes mačā pret Zviedriju. Kopumā valstsvienības rindās uzbrucējs aizvadījis 19 mačus, guvis 4 vārtus un veicis 7 rezultatīvas piespēles.

Pērn pasaules čempionātā 7 mačos Rihards Bukarts vārtus neguva, taču atzīmējās ar 3 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu