Hārtlijs: Latvijas izlasei un faniem mačs pret Kanādu būs unikāli hokeja svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uzskata, ka 1. maija spēle «Arēnā Rīga» pret Kanādas valstsvienību būs lieliski hokeja svētki spēlētājiem un līdzjutējiem.

Kanādas izlase Rīgā ieradusies ar vairākām spožām zvaigznēm, tostarp ierindā ir arī Konors Makdeivids, kurš šosezon bija rezultatīvākais spēlētājs Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ar 108 punktiem (41 vārti un 67 piespēles). 21 gadu vecais uzbrucējs bija rezultatīvākais arī pagājušajā sezonā ar 100 punktiem (30+70).

«Mūsu komandai tas būs liels izaicinājums. Kanādas izlase sastāv no augstākās klases NHL hokejistiem, kas mums vēl būs lielāks pārbaudījums,» Latvijas Hokeja federācija citē Hārtliju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadījusi 8 pārbaudes spēles, visās piedzīvojot zaudējumu. Divas reizes latvieši piekāpās Norvēģijai ar 2:3 un 2:6, divreiz ar rezultātu 1:4 Slovākijai, 0:3 un 0:5 spēlēs pret Somiju, kā arī 1:2 papildlaikā un 0:3 pret Šveici.

«Līdz šim esam aizvadījuši astoņas spēles pret labiem pretiniekiem. Pēdējā cīņā mēs nevaram vēlēties labāku sāncensi. Kanādiešiem šī būs vienīgā pārbaudes spēle, tādēļ no viņu puses gaidām labāko sniegumu. Mūsu izlasei un Latvijas faniem šī spēle būs unikāli hokeja svētki,» uzskata Hārtlijs.

Kanādas izlase kopumā Rīgā aizvadīs piecu dienu treniņnometni, aizvadot tikai vienu pārbaudes maču.

Latvijas un Kanādas izlašu pārbaudes spēle norisināsies otrdien, 1.maijā, plkst. 17:00, «Arēna Rīga». Biļetes uz šo maču var iegādāties www.bilesuserviss.lv.

Pasaules čempionāts sāksies 4. maijā. Tas risināsies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Savukārt turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots 20. maijā.

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas vājākā komanda atstās pasaules čempionāta elites divīziju. Izņēmums ir Slovākija, kas rīkos 2019. gada pasaules čempionātu, līdz ar to šī izlase elites divīzijā noteikti spēlēs arī nākamgad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu