Turīgie krievi Virdžīnās un Kaimanu salās glabā €39 miljardus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Kopējais līdzekļu daudzums, ko turīgie Krievijas iedzīvotāji glabā ofšoru kontos Lielbritānijas aizjūras teritorijās - Virdžīnu un Kaimanu salās -, ir 34 miljardi sterliņu mārciņu (39 miljardi eiro), vēsta laikraksts «The Sunday Times», atsaucoties uz britu nevalstisko organizāciju «Global Witness».

Šī summa piecas reizes pārsniedz līdzekļus, ko Krievijas iedzīvotāji glabā pašā Lielbritānijā.

Pēdējo desmit gadu laikā caur britu teritorijām no Krievijas pārskaitīti 110 miljardi mārciņu, līdz ar to Lielbritānija Krievijas ofšoru investīcijām kļuvusi par otru populārāko virzienu aiz Kipras.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja draudējusi iesaldēt Krievijas aktīvus Apvienotajā Karalistē, šādi reaģējot uz 4.martā Solsberi notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa maitai Jūlijai.

26.aprīlī britu likumdevēju grupa paziņoja par savu apņemšanos pieprasīt varasiestādēm, lai tiktu pieņemts likums, ar kuru aizjūras teritorijas būtu spiestas atklāt to uzņēmēju vārdus, kuriem ir aktīvi viņu jurisdikcijā.

Iniciatīvas mērķis ir atklāt Krievijas uzņēmēju vārdus, kas glabā naudu britu ofšoros, skaidroja viens no priekšlikuma autoriem.

«Meja līdz šim aicinājusi atbildēt uz Krievijas veiktajiem starptautisko normu pārkāpumiem. Bet ja viņa grasās pildīt savus solījums, viņai būtu jāapstiprina, ka netīrā nauda, kas tiek tērēta sliktiem mērķiem, nekur pasaulē netiek slēpta zem britu karoga,» sacīja konservatīvo deputāts Endrū Mičels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu