Lielbritānijas lielveikalu tīkli «Sainsbury's» un «Asda» apvienosies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Lielbritānijas otrs lielākais lielveikalu tīkls «Sainsbury’s» un trešais lielākais «Asda» pirmdiena paziņoja par apvienošanos, izveidojot mazumtirdzniecības gigantu, kas apsteigs pašreizējo tirgus līderi «Tesco».

Par šo darījumu paziņots laikā, kas Lielbritānijas mazumtirdzniecības nozari negatīvi ietekmē sīvā konkurence, ko izrāda Vācijas zemo cenu veikali «Aldi» un «Lidl», kā arī tādi interneta tirdzniecības milži kā «Amazon».

Šis darījums «Asda» novērtē 7,3 miljardu sterliņu mārciņu (8,3 miljardu eiro) apmērā. «Asda» īpašnieks - ASV un pasaules lielākais mazumtirgotājs «Wal-Mart Stores Inc.» - saņems 42% apvienotā uzņēmuma akciju un 2,97 miljardus mārciņu skaidrā naudā.

Šo darījumu gan vēl nepieciešams apstiprināt Lielbritānijas Konkurences un tirgu pārvaldei (CMA), ņemot vērā bažas, ka tas ietekmēs patērētāju izvēli un darbvietas.

Apvienotā uzņēmuma kopējais apgrozījums veidos 51 miljardu mārciņu, kā arī tam būs 2800 «Sainsbury's», «Asda» un «Argos» veikali.

Veikalu slēgšana netiek plānota un abi zīmoli turpinās darboties paralēli viens otram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu